eenzame kerk aan het strand

eenzame kerk aan het strand

In het diepe zuiden van Andalusië bevind zich het natuurgebied Cabo de gata met mooie stranden.

Lang geleden, hadden de Fenisiërs, de Carthagenen en de Romeinen hier zoutpannen om het toen zo kostbare goedje te winnen.  Die zoutwinning werd door de eeuwen erna steeds weer gebruikt en uiteindelijk kwam het in handen van de regering van Spanje. Maar dat was niet goed voor de zoutwinning en uiteindelijk werd het in 1872 gesloten wegens de slechte staat waar het toen in verkeerde.

Echter 10 jaar later werd het gekocht door een Frans bedrijf welke het opknapte en niet veel later kwam het weer in Spaanse handen en in 1904 werd een nieuw bedrijf opgericht.  Het bedrijf was zeer winstgevend en zo kwam het dat het nabijgelegen dorp Cabo de Gata werd gebouwd opdat de werknemers zich konden vestigen en natuurlijk ook een kerk hoorde daarbij.  Men plaatste de kerk op een verhoging om zo te voorkomen dat het water van de zee naar binnen kon dringen. De kerk werd in 2004 gesloten met een laatste kerkdienst.  De kerk is in een slechte staat maar dat is niet vreemd gezien de plek waar ze staat en de invloed van het weer op deze plek op het gebouw.  Die plek is echter wel datgene wat de plek zo mystiek maakt en daarmee zo aantrekkelijk om er foto's te maken ;-) 

Op de onderste foto net rechts van de berg het kleine puntje laat van afstand zien hoe afgelegen het is aan de andere zijde van de zoutpannen. Niet enkel deze kerk is de moeite waard hier, het is het begin naar een mooi stukje natuurgebied in dit deel van Spanje. Dit is het beste te bereiken via een weg welke komt vanuit Retamar

Iglesia de las Salinas cabo de gata 2

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant