Het kasteel van Cortegana

Het kasteel van Cortegana

Het kasteel van Cortegana in de provincie Huelva torent hoog boven het dorp uit.

Dit kasteel stamt uit het einde van de XIII eeuw en gebouwd.

Tenminste zo vermoed men omdat er niets te vinden is wat wijst op de exacte periode van bouw behalve een verhaal dat geschreven is in 1633 waar men melding maakt van een kasteel hier op deze plek welk gebouwd zou zijn in 1252.  Het maakt uiteindelijk onderdeel van een reeks versterkingen van 11 kastelen en diverse wachttorens dichtbij de grens van Portugal om Sevilla te beschermen tegen invallen vanuit het buurland Portugal en vanuit het koninkrijk Castilla. Het kasteel van Cortegana had echter nooit een belangrijke positie, het was slechts een onderdeel van de verdedigingslinie en had nooit meer dan 12 soldaten welke eventuele aanvallen moesten zien af te slaan.

Het kasteel duikt later wel op in de papieren waar bijvoorbeeld ergens in 1385 word gesproken over de kosten van de verbouwing van het kasteel... ook toen al werd er dus over kosten geschreven ;-) Aan het kasteel vast bevindt zich ook nog een klein klooster welk stamt uit dezelfde XIII eeuw gebouwd na de verovering op de Moren bouwden de christenen overal kleine kloosters waar de eerste missionarissen in die regio hun verblijf hadden.

Hoe het ook zei de plek waar het kasteel ligt, in Sierra de Aracena en nationaal park Picos de Aroche is een machtig mooi gebied met uitgestrekte bossen. Een heel mooi groen stukje Andalucia waar door de afstand van alles maar weinig toerisme is. Jammer want het is echt de moeite waard.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant