Mondragon Paleis in Ronda

Mondragon Paleis in Ronda

De naam Palacio de Mondragón is heel bekend in Ronda.

Maar zijn andere naam Palacio del Marqués de Villasierra (ooit een zeer belangrijke inwoner van Ronda), is minder bekend.

Hoe dan ook, dit paleis is het meest belangrijke monument van Ronda ( naast de brug en de arena ), om historische en architectonische redenen.

Er bestaat een legende waar gezegd wordt dat hier de woning was van de grote Moorse koning Abbel Malik. Hij was de zoon van de sultan van Marokko, Abul Asan. Enkele jaren na zijn dood ging het toenmalige koninkrijk Ronda over in handen van Granada net voor de verovering van Ronda door de katholieke soldaten. Men weet dat de laatste gouverneur Hamet el Zegri heette en in dit paleis woonde.

 

Tot op heden is niet precies bekend hoe het paleis eruit zag in de tijd van de Moorse overheersing. Door enkele overblijfselen in de mudéjar stijl heeft men wel een globaal idee gekregen.  Wat meer bekend is dat later door de christelijke heersers de meest belangrijke veranderingen hebben plaatsgevonden. De huidige plek van de tuin stamt bijvoorbeeld uit die tijd. De huidige patio in gotische stijl en diverse houten plafonds zijn in die tijd gebouwd. 

Momenteel is het paleis te bezoeken, erg mooi en de moeite.  U kunt niet alleen het mooie paleis met zijn tuin en waanzinnig mooi uitzicht bewonderen maar er is ook een museum in gevestigd waar de geschiedenis van het paleis en de regio Ronda wordt getoond.

Entree  : 3 euro , kinderen jonger dan 14 , inwoners van Ronda en handicapten hebben gratis entree.  Het paleis is niet echt rolstoelvriendelijk... veel trappen, de benedenverdieping inclusief tuinen kunnen wel bekeken worden met een beetje hulp

Adres :  Plaza Mondragón, 5, 29400 Ronda, Spanje

Coördinaten :  36.737491,-5.16675

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant