Atun encebollado

Atun encebollado

Atun encebollado  ( tonijn in ui ) is een heel eenvoudig maar zeer lekker gerecht dat in het Zuiden van Spanje veel gemaakt word.

.

Ingrediënten :

Tonijn steak , Ui , Wijnazijn , Knoflook , Olijfolie Virgin Extra , 1/2 glas water , Zoete Gerookte Paprikapoeder , Gedroogde Oregano, Flor de Sal en Peper en een blaadje laurier.

Bereiding :


.
Snij de ui in reepjes en de knoflook fijn. De tonijn steak in blokjes van een ongeveer 2 centimeter en doe hier een snufje flor de sal op en peper.  Vervolgens een flinke laag olijfolie in een pan waar de tonijn kort in gebakken word totdat de stukken een mooie goudbruine kleur hebben.  Haal dan de tonijn uit de pan en reserveer ze voor later.
.
Fruit vervolgens in de olijfolie de knoflook, dan doe er de gesneden ui erbij. Als de ui goudbruin is doe er dan het laurierblad erbij en een snufje flor de sal. Laat dit geheel op laag vuur sudderen totdat de uit zacht is.
.
Voeg er dan een scheut wijnazijn bij en roer het geheel goed door.  Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg er een koffielepel Pimenton en Oregano bij en roer het geheel goed door.  Hierna gaat de pan weer terug op het vuur en voeg er de tonijn en het halve glas water bij. Dit alles op laag vuur met deksel op de pan een 30 minuten laten sudderen. Af en toe controleren of het niet te droog is , indien ja voeg water bij. Na een 30 minuten moet er een saus overblijven bij de stukken tonijn.
.

Eet Smakelijk. 

Ook interessant