Kip in Malaga wijn

Kip in Malaga wijn

Een veelgebruikt product in de Spaanse keuken is kip.

Dit is niet vreemd aangezien ook bij ons in het Noorden het een veel gebruikt vlees soort is. Doordat Andalusië andere producten heeft is dit recept ook net weer wat anders en natuurlijk heerlijk :-) 

Ingrediënten : 

Olijfolie Virgin extra

Knoflook

Peper

2 stukjes kipfilet

100 ml Moscatel wijn uit Malaga

handvol rozijnen

meel

1 tl Kaneel 

Peterselie takjes

Water

 

Bereiding : 

Snij de kip in reepjes. Neem dan een ondiepe kom en doe daar wat meel in. Dep de reepjes kip in het meel en leg apart.  Verhit een bodempje Olijfolie in de pan en zodra de olie heet is bak de kip hierin mooi bruin.  Ondertussen snij de Ui en knoflook fijn.  Zodra de kip mooi bruin gebakken is neem deze uit de pan en leg apart. In de olie die in de pan over is gebleven, bak daar de gesneden Ui en knoflook in tot deze mooi zacht is. Zodra het zacht genoeg is voeg de kip er weer aan toe en zet het vuur laag.  In een andere pan doen we ondertussen de rozijnen en de helft van de malaga wijn opwarmen, niet koken !.  Die andere helft van de Malaga wijn voegen we toe aan de gebakken kip. Tevens een theelepel kaneelpoeder en een paar peterselie takjes. Goede roeren ! . Ondertussen is het rozijnen en malaga wijn mengsel ook warm en kunnen we dit toevoegen aan de rest. Vervolgens voegen we zoveel water toe dat alles net "onder water" staat. Op laag vuur laten we dit ongeveer een 30 minuten sudderen tot alles goed ingedikt is. 

Dit kan eventueel als Tapa opgediend worden of natuurlijk als hoofdgerecht met groenten en friet / patat of gebakken aardappelen 

Eet smakelijk ! 

 

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel

Olijfolie Virgin extra

Spaanse olijfolie virgin extra

Moscatel Wijn uit Malaga

Casa de Guardia Moscatel spaanse wijn

Ook interessant