Toast met Mojama en salmorejo cordobés
Ingrediënten :
Mojama
Olijfolie virgin extra
Hard gekookt ei
Stokbrood
500 gram rode vleestomaten
1 teen knoflook zonder groeipunt
wijnazijn
Flor de sal
Bereiding :
Maak de salmorejo :
ontdoe de tomaten van het vel en snij ze in kleine stukjes om ze vervolgens in een blender te doen.
pel de knoflook , snij het midden stukje uit de teentjes, snij in kleine stukjes en voeg het toe aan de tomaten in de blender.
Voeg er tevens drie stukjes brood ( oud brood van gisteren , stokbrood , 3 delen ), snij het brood in kleine stukken.
Voeg er tevens een scheut olijfolie, zout en wijnazijn toe ( naar smaak ).
Mix de massa zolang totdat er een fijne emulsie ontstaat. Voeg eventueel nog meer zout toe ( indien nodig ) en plaats in de koelkast
Kook vervolgens het ei om het na af te koelen van schil te ontdoen en in stukjes reepjes te snijden.
Zet de oven aan om er brood in te bakken ( stokbrood voorgebakken voldoet prima ). Als het klaar is snij het in smalle plakken en doe er een paar druppels olijfolie overheen. Dan verdeel er een lepel salmorejo overheen waarop dunne reepjes Mojama. Vervolgens weer een beetje salmorejo ( zoals op de foto ) waarop het ei wordt verdeeld. Wederom een paar druppels olijfolie en serveer direct !!