Auto huren in Andalucia

Auto huren in Andalucia

Veel mensen die op vakantie gaan in Andalucia huren een auto.

Een van de allerbeste methodes om het te genieten van het echte Andalusië. ·Bij het huren van een auto vraagt men bijna altijd een credit card waarmee men de betaling doet. Een andere wijze van betalen zal men zelden accepteren. Reden hiervoor is dat men via de Credit Card de klant een borg aanrekent ( die men NIET afboekt ) voor het geval van problemen ( beschadigingen aan het voertuig ).

Bij wet dient men in Spanje een reflecterend hesje in de auto te hebben die men bij pech dient te dragen. Ook als men in de auto blijft ... EN voor ALLE inzittenden. Vaak liggen er 1 a twee hesjes in de auto, maar niet meer dus..... Mocht men bij standaard ·politie controle worden aangehouden met drie inzittenden en 2 hesjes, is het goed mogelijk dat men een bekeuring krijgt .... Zorg er dan beter voor dat er desnoods van thuis 1 of meer hesjes worden meegenomen.

Bij aankomst bij het verhuurbedrijf dient men ten alle tijde diverse gegevens in te vullen en men verteld ook dat ( in de meeste gevallen ) de auto met een LEGE tank dient terug gebracht te worden... Men rekent dan dus een volle tank benzine aan bovenop de huurprijs... Meestal aan een ietwat hogere prijs dan de waarde van de inhoud van de tank.

Let er dus op dat indien dit het geval is U de auto niet nog even voltankt voor inleveren...

Ook vraagt men of U een extra verzekering wil hebben... Hierbij raden wij aan dit met Ja te beantwoorden. Standaard bent u wel verzekerd maar defecte ramen of banden, beschadigde velgen ( veel voorkomend ) zit er NIET bij !!!

Vooral in de binnenlanden van Spanje kunnen de wegen zeer slecht zijn en is de kans op beschadigde velgen / banden heel groot. 

Ook zijn vaak de daken niet erg bestand tegen harde wind stoten en meer dan eens valt er een dakpan naar beneden. En als dan net de huurauto daar staat.....

Nu is het wel zo dat in dit laatste geval elke woning en ook een flatgebouw verplicht een verzekering moet hebben om dit soort schade te vergoeden. Dus in theorie zou men daar dan ook de ruitschade op kunnen verhalen. In de praktijk is dit stukken  moeilijker. Deels door de taal en ook dat men het zal ontkennen dat die pan van hun dak afkomstig is..... Dank de crisis zijn er helaas nogal wat verenigingen van huiseigenaren die de verplichte verzekering hebben gestopt om zo geld te sparen. Mocht men de Spaanse taal machtig zijn en veel tijd hebben kan het dus lukken ( met wat dreiging van politie ) om de schade vergoed te krijgen. Maar indien er een extra verzekering is afgesloten scheelt dat veel ellende en tijd. Doen dus.

Uw credit card word door de verhuurder voor een bepaald bedrag geblokkeerd en het kan oplopen tot wel 1250 euro. In het geval van een ongeval of diefstal zal de verhuurder U dus tot aan het volle bedrag van uw credit card afhalen....... Goedkoop word dan duurkoop

Tevens als U in de grotere steden / gebieden komt waar veel toerisme is, parkeer gerust uw auto maar laat bv het handschoenenvakje open ( met niets erin ) en neem de hoedenplank weg en leg deze in het koffer op de vloer. Zo ziet een mogelijke dief dat er niets te halen valt en gaat deze dus verder. U heeft dan geen onderbreking van de vakantie doordat er tijd verloren gaat op een politiebureau en regelen van andere huurauto doordat iemand heeft ingebroken in de auto.

Ook interessant