Een eenvoudig en snel te maken voorgerecht is Mojama salade met Mandarijn
Mojama is een typisch product afkomstig uit Zuid Spanje gemaakt van tonijn.
Ingrediënten :
voor een voorgerecht voor 2 personen
5 a 6 Mojama gesneden in plakjes van een paar mm dik
enkele blaadjes sla, naar keuze. Leuker is met verschillende kleuren, het oog wil ook wat.
mandarijn.
1 kleine ui
olijfolie virgin extra
wijnazijn oloroso wijn.
zout en zwarte peper
Bereiding :
leg op een bord de gesneden plakjes mojama. vervolgens half over de mojama en op rest van bord ( zie foto ) enkele blaadjes sla. snij de stukjes mandarijn in kleinere stukjes en leg deze over de salade / gedroogde tonijn. Sij dan de ui en verdeel die over het geheel. Maak vervolgens een dressing door 4 eetlepels olijfolie virgin extra te mengen met 1 eetlepel wijnazijn , een heel klein beetje zout en wat zwarte peper ( niet teveel ! ) . Pers vervolgens de rest van mandarijn uit en voeg het sap toe aan de dressing. even goed roeren en verdelen over de salade.
Klaar !