Dit recept uit Andalusië met groene asperges is wederom zeer lekker en vooral heel makkelijk te maken. Succes verzekerd.
Ingrediënten :
2 teentjes knoflook
1 grote snee brood
Pimenton ( gerookt paprika poeder )
8 groene asperges
half glas water
Pot kippen bouillon
Bereiding :
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan en bak daar de 2 teentjes knoflook goudbruin in. Neem ze dan uit en hou ze apart. Vervolgens snij het brood in kleine blokjes en doe deze in de pan met olijfolie. Ook nu weer tot het brood mooi goudbruin van kleur is.
Meng het brood samen met de teentjes knoflook, een flinke scheut wijnazijn en 2 koffielepels gerookte paprikapoeder goed door elkaar en maal het vervolgens goed fijn.
De asperges ( kort gekookt ) snij je in stukjes van 2 a 3 centimeter om ze vervolgens in de pan met olijfolie even aan te bakken. vervolgens meng het mengsel van brood, pimenton, knoflook en wijnazijn goed met de asperges, voeg hier aan toe de kippenbouillon en zet het vuur laag. laat het geheel zolang sudderen tot de vloeistof mooi is ingedikt. Bij behoefte water toevoegen totdat de saus mooi is ingedikt.
Opdienen met een stukje brood dat gebakken is in een laagje Olijfolie Vrigin Extra.
En klaar is deze overheerlijke tapa.
Eet Smakelijk !!
gebruikte producten uit de Spaanse Winkel :
Gerookte paprikapoeder
Spaanse Olijfolie
Spaanse WIjnazijn