Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse Spinazie tortilla

Spaanse spinazie Tortilla

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 500 gram Spinanzie bladeren

• 5 eieren

• 1 Teen knoflook ( verse )

• Zout

• Olijfolie

3 middelgrote aardappelen 

• 1 grote ui

Bereiding:

Kook de spinazie even en zorg dat deze vervolgens goed droog is ( zoveel mogelijk water eruit persen ), snij dan de gekookte spinazie kleiner. Klop de 5 eieren en voeg er een beetje zout aan toe. Meng daarna de eieren met de spinazie in een grote kom. Hak de ui en de knoflook zeer fijn en fruit deze in olijfolie tot de ui zacht is om ze dan bij het ei / spinazie mengsel te voegen.  Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes en bak vervolgens de aardappelen aan in een koekenpan met flinke laag olijfolie.

Draai na enkele minuten het vuur laag en laat het geheel even pruttelen terwijl u voorzichtig roert om te voorkomen dat het aanbrandt. Controleer de aardappels of ze niet te hard zijn, als ze net niet hard zijn haal ze dan van het vuur, schep de aardappelstukjes uit de olijfolie en meng ook deze bij het eerdere mengsel van ei, ui en spinazie. Zorg er dan eerst voor dat in de pan waar eerder de aardappels gebakken zijn ,nog maar minimale hoeveelheid olijfolie is, om dan het totale mengsel gedurende 2 minuten; NIET roeren ! te bakken. Duw na 2 minuten het geheel lichtjes heen en weer om zeker te zijn dat het los in de pan ligt en laat het vervolgens enkele minuten pruttelen totdat het niet meer aan de pan kleeft. ( af en toe kun je met een mes voorzichtig aan de zijkant een beetje optillen om te kijken of het een mooie kleur krijgt, licht goud bruin is een goed teken.

Gebruik dan een bord of platte deksel om de tortilla om te draaien.  Het beste een welke groter is dan de pan en zonder randje !!! .  Leg het dus boven op de pan en met een hand neem het handvat van de pan en de andere hand boven op het bord. Draai dan in 1 beweging 180 graden. Schuif het weer in de koekenpan ( vandaar geen randje , eventueel met een mes of lepel rondom mooi aandrukken zodat op het eind alles er ook mooi rond uit ziet ) en laat het enkele minuten op het vuur bakken, totdat ook deze zijde niet aan de pan kleeft. Dan is de tortilla klaar!

Dien de tortilla warm op. Ook erg lekker in combinatie met vlees.

 

gebruikte producten uit onze webshop : 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant