Bédar in de provincie Almeria

Bédar in de provincie Almeria

Bédar is een klein dorpje in de provincie Almeria. 

Het ligt zoals vaak boven op een heuvel en heeft mooie uitzichten over de regio. Het dorp heeft een kleine 1100 inwoners.

De historie van dit kleine dorpje gaat zoals vele dorpen in Andalusië terug tot de Moorse tijd. Vlak na de verovering van de christenen op de Moren werd er vermeld dat het dorpje 216 bewoners had. Er is zelfs sprake dat er hier een Moorse burcht stond die behoorde bij een verdedigingslinie die werd gemaakt na 1319. Die burcht vermoed men nu heeft op ongeveer 900 meter ten zuiden van het huidige dorpje gestaan.  Het dorpje heeft roerige tijden gekend doordat het vrij dicht bij de kust lag doch niet goed beschermd kon worden vanuit Mojacar en Vera. Vanaf 1500 kreeg men zelfs last van piraten die vanuit de kust het binnenland introkken. Zo bouwde men in 1560 de de voorloper van de huidige kerk die als een fort werd verstevigd.

De regio was van belang vanwege de aanwezigheid van Lood, zink, kopen en ijzer. Deze werden gewonnen in de vele mijnen in de regio ( de meest voorname was de loodwinning ).

Momenteel is de voornaamste inkomstenbron de landbouw. 

Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

Het dorpje is een klein doch leuk dorpje dat de moeite waard is om er even een stop te maken en rond te lopen. Het ligt op maar 23 kilometer van het toeristische Mojacar.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant