Cabrera in de provincie Almeria

Cabrera in de provincie Almeria

Cabrera in de provincie Almeria is een vreemd dorp.....

het dorp ligt gelegen in een vrij afgelegen gedeelte op enkele kilometers afstand van het meer bekende Mojacar.

Deze regio is al 4000 jaar bewoond, maar vooral de Moorse tijd heeft net als overal in Andalucia ook hier zijn sporen duidelijk achtergelaten.  Ooit stond op deze plek een Moorse nederzetting met een ongeveer 700 bewoners, meer dan het dubbele van het huidige aantal. Momenteel is er vooral de wachttoren van het voormalige fort ( uit 1100 ) datgene wat er nog goed te zien valt. Daarachter meerdere ruïnes van resten van bewoning van dat oude Cabrera. In en rondom die wachttoren heeft men heel mooi een restaurant / bar gebouwd waar je mooi kan zitten.

Om er te komen moet je een behoorlijk afgelegen weg rijden die langzaam de berg opgaat om uiteindelijk bij het prachtig gelegen Cabrera te komen. Naarmate je dichterbij komt krijg je steeds meer een blik op dat mooie dorp en ontdek je dat er heel veel authentiek oud ziende gebouwen eigenlijk nieuw zijn en eenmaal boven aangekomen ontdek je waarom deze plek zo vreemd is als wij het in de eerste zin noemden.

Het blijkt dat in 1982 een architect viel voor dit gebied en op het idee kwam hier een project te beginnen. Aldus geschiedde en eerlijk is eerlijk, hij heeft mooi werk geleverd. Mooie huizen / villa's zijn in Moors aandoende stijl gebouwd en opgegaan in de originele oude resten van Cabrera.

Al met al vinden wij het toch de moeite waard om als je op vakantie in de buurt bent even hier naar toe te gaan, deels vanwege het mooie werk dat die architect gedaan heeft maar ook vanwege de machtig mooie uitzichten en de wegen ernaar toe die een mooie omgeving laat zien.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant