Enix in de provincie Almeria

Enix in de provincie Almeria

Enix is een klein dorpje in de provincie Almeria in Andalusië

Dit kleine dorp met zijn net 400 inwoners ligt in het natuurgebied Sierra de Gador. Dit kleine dorpje vindt zijn oorsprong in tegenstelling tot heel veel plekken eens een keer niet bij de Moren maar bij de Germanen ! .

Die laatste doken op in Spanje in het jaar 409 en kwamen ook in Enix en de regio terecht want er is hier een overvloed aan water. Dat water gaf de naam aan Enix. In het Germaans is de naam NIX te linken aan bronnen ( water ) en daarmee was er een waterbron welke de naam enix kreeg die later deze naam doorgaf aan het huidige dorp. Toen de Moren ( Berbers en Arabieren ) in Spanje kwamen lieten deze de naam NIX intact maar "plakten"er EL voor... El NIX dus. De link naar de huidige ENIX is dan snel gemaakt. 

Deze Germanen waren niet de eerste bewoners, al vele eeuwen eerder waren grotten bewoond in de regio en de Feniciërs zijn ook hier in deze regio geweest, maar deze waren vooral hier voor  zilver en lood welke in overvloed aanwezig was en middels mijnbouw werd gewonnen. Later kwamen ook hier de Romeinen voor dezelfde reden, zij bouwden enkele aquaducten om zo meer gebruik te maken van het rijkelijk aanwezige water. Dit zorgde voor de rijkdom welke de latere Moorse heersers perfect gebruikten voor hun "graanschuur" welke bijna de gehele Alpujarras werd voor hun rijk. Ook hier werden honderden jaren later alle bewoners "vervangen" ( lees gedood, of verkocht als slaaf ) door de christelijke soldaten door anderen uit het Noorden van Spanje.  Vandaag de dag is het een zeer stil authentiek dorpje op maar 27 kilometer van de hoofdstad Almeria

Meer dorpen en steden van de provincie Almeria zijn hier te vinden

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant