Guaro in de provincie Malaga

Guaro in de provincie Malaga

Guaro is een klein dorpje in de provincie Malaga op 48 kilometer van die stad

Op deze plek was al zoals vele plekken in Andalusië bewoning sinds de prehistorie. Het ligt binnen het nationaal park genaamd "La Sierra de las Nieves"  Behalve dus dit dorp liggen ook Alozaina, Casarabonela, El Burgo, Istán, Monda, Ojén, Tolox en Yunquera in het nationale park

Ofschoon er in de buurt resten gevonden zijn uit de Romeinse tijd duikt in de Moorse tijd deze plek op in de geschriften. Er stond hier toen een wachttoren behorende bij een heel netwerk van kastelen en torens. Er groeide langzaam een kleine nederzetting bij die toren en in 1485 werd dit dorp veroverd door de Christelijke koningen tijdens hun veldtocht tegen de Moorse legers.

Zoals op bijna alle plekken waar de Christelijke legers de Moorse verslagen hadden werd ook hier op de plaats van de moskee een kerk gebouwd. De huidige kerk is na enkele malen verbouwd te zijn het eindresultaat van. Voor de rest is het een rustig dorpje  gelegen in een vooral groen gebied waar veel olijfbomen staan. Niet voor niets is er in het dorp ook een klein museum genaamd " Museo Etnográfico del Aceite " waar alles over de olijfolie gaat en ook een originele olijven pers staat uit de 12 e eeuw.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant