Huércal-Overa in de provincie Almeria

Huércal-Overa in de provincie Almeria

Huércal-Overa is een klein stadje in de provincie Almeria

Deze plek is al sinds de oudheid bewoond. Het ligt op de oude wegen die al eeuwen gebieden verbind met elkaar. Dank zijn rijkdom aan mijnbouw kwamen hier al de Feniciërs , Grieken en Carthagenen zich vestigden.

Grote belangrijke nederzettingen zoals Carthagena en Baria lagen vlakbij. Hierdoor kwam het dan ook dat ook hier tijdens de Punische oorlogen flink strijd werd gevoerd. Volgens overlevering zou hier de beroemde Romeinse generaal Gnaius Cornelius Scipio Calvus zijn overleden.

In 1488 word ook deze plek veroverd door de Spaanse christelijke legers echter bracht dit geen rust want toen begon een lange strijd voor dit gebied door de opstanden van de Moriscos en de vele overvallen van piraten welke via de kust landinwaarts kwamen. Het dorp bleef daarna ook niet gespaard. er volgende grote periodes van droogte , ziektes en epidemieën een zware aardbeving en een overstroming.... Later in de onafhankelijkheidsoorlog was hier de basis van een generaal en "dank" dit feit werd er hier zware strijd geleverd.....  Alles met als gevolg een flinke leegloop van mensen die elders hun heil zochten. Uiteindelijk ging het dank de land en wijnbouw en ook de mijnen weer bergop met de economie en nam de bevolking toe. Momenteel heeft het een regiofunctie dank zijn ziekenhuis en rechtbank.  Het heeft een klein overzichtelijk oud centrum waar de kerk natuurlijk ook hier het middelpunt is.  Daarnaast staat net buiten het stadje een oude Moorse toren welke behoorde tot de laatste verdedigingslinie van het Moorse rijk in Granada. Ooit was het een heel fort maar enkel de toren staat er nog. Vanaf 1285 werd het over een weer veroverd door de verschillende legers. 

Indien in de buurt is dit dorp /stadje een bezoekje waard.

 

Een lang verblijf is niet echt de moeite waard in de stad zelf maar de regio is uitgebreid en de moeite waard voor "rustzoekers " In de regio liggen dan meerdere huizen die men kan huren en er totaal afschakelen en genieten van het niks doen aan de pool :-) 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant