La malaha piepklein dorpje in Granada

La malaha piepklein dorpje in Granada

La malaha, piepklein dorpje in Granada

Deze plek op maar 16 kilometer van de bekende Spaanse stad Granada is niet groot en als je er doorheen rijd verwacht men ook niet dat hier zich best wat geschiedenis heeft afgespeeld.

Allereerst was hier al bewoning in de prehistorie getuige meerdere vondsten uit die tijd. Later kwamen hier zelfs de Grieken welke hier een nederzetting bouwden waarbij men dankbaar gebruik maakte van de thermale wateren welke hier te vinden zijn. De Carthagenen namen het stokje over en weer later toen de Romeinen in Motril waren geland en naar het Noorden trokken vochten ze een veldslag hier uit met de Carthagenen in de Punische oorlogen.

De Romeinen wonnen deze slag waarna gedurende een 200 jaar hier vrede heerste tot er uiteindelijk de nodige volkeren kwamen zoals de Vandalen en meerdere Germaanse volkeren die uiteindelijk geheel Spanje verdeelden. In het jaar 711 trokken de Saracenen Spanje binnen en vanaf de slag bij Guadelete namen ze bijna geheel Spanje in en daarbij dus ook La Malaha. Gedurende de eerste jaren was er nog de nodige onderlinge stijd , maar in 744 werd het rustig en vestigden zich vele families uit Damascus hier en in Granada en is het ook die tijd dat men deze plek Al-Mallaha noemt. De Romeinen hadden hier een zoutwinning welke de Moren verder bleven gebruiken en daardoor was het in de Moorse tijd een belangrijke plek. Momenteel is het een rustig oord dat hoofdzakelijk leeft van de Landbouw.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant