Mijas pueblo

Mijas pueblo aan de costa del sol

Mijas pueblo is een bekend dorp aan de costa del Sol in het zuiden van Spanje

Bewoning in de regio gaat wel terug tot enkele 10.000 jaar geleden maar de eerste echte aanduidbare nederzetting start zo 900 voor Christus met de komst van de Fenisiers in Andalusië. Van hun zijn er resten gevonden op de plek waar nu een fontein staat en ene klein parkje met uitzicht richting zee. 

De Feniciers als ook de Grieken gebruikten de mijnen in de regio en verstuurden de gedelfde goederen naar het verre oosten. In de II eeuw na Christus maakt de Griek Claudius Ptolemaeus voor het eerst melding van een nederzetting . Al vanaf de 2e eeuw voor Christus kwamen de Romeinen en werd er een weg gemaakt welke Cadiz en Malaga met elkaar verbond en liep via het huidige Mijas. In de regio van Mijas zijn dan ook de nodige resten uit die tijd gevonden waaronder ook Romeinse villa's.

Toen de "Moren" het Spaanse schiereiland binnen vielen namen ze al vrij snel Mijas over ( 714 ) . Later werd het veroverd door de beroemde Omar Ben Hafsun wiens hoofdkwartier Bobastro was.  Later na de val van Bobastro kwam ook Mijas weer in handen van Abderramán III .

Eeuwen was het rustig tot de Christelijke legers begonnen met het veroveren van Spanje. In 1487 viel Mijas in handen van die christelijke koningen.  Het werd zoals op zoveel plekken opnieuw bevolkt men mensen van andere delen van Spanje.  De verslagen "Moren" mochten blijven mits ze het geloof veranderden. Later tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1810 werd het dorp bezet door de Franse troepen en na flnike gevechten werd het in 1812 verlaten door de bezetter.  Weer later in de jaren 50 van de vorige eeuw werd het eerste kleine hotel hier gebouwd met de start van toerisme en de rest is geschiedenis. Het dorp is zeer populair bij de toerist en niet zonder reden. De ligging is niet alleen mooi maar ook het dorpje zelf behoord absoluut bij de mooiste dorpjes.  De foto's zeggen genoeg ;-) 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • This commment is unpublished.
  m schenkels · 17/05/2024
  Feniciers  schrijf je dus met een c. 
  • This commment is unpublished.
   Original Andalucia · 17/05/2024
   @m schenkels :-) ha , helemaal juist. Ben ik blij dat U dat gezien heeft. tenminste een bewijs dat iemand leest wat we schrijven  :-) Tevens een bewijs dat we het dus handmatig maken de verhalen en niet zomaar kopie pasta..... van ergens :-)  We hebben het ondertussen aangepast. Bedankt. Enne , blijven lezen , ik was op school geen topper in Nederlands  ;-) 
Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant