Montilla in de provincie Cordoba

Montilla in de provincie Cordoba

Montilla is een bekende naam in de wereld echter niet vanwege het stadje maar dank de wijn

Montilla Morilles is namelijk een regiobenaming voor bepaalde wijnen. Ze worden ook wel eens de neefjes van de Sherry genoemd.

Men maakt hier wijnen zoals men ze ook in Jerez maakt waar sommige kenners van zeggen dat ze zelfs beter zijn dan die van Jerez. Men maakt hier dus ook de Fino, Amontillado en zo verder . Nu is die naam Amontillado van de wijn te danken aan de stad Montilla. Waar heeft de stad nu weer haar naam vandaan ?, daar zijn de meningen over verdeeld. sommige zeggen de Moorse tijd waar de naam Montiya opduikt, anderen hebben weer andere theorieën , Hoe het ook zei , in de

De omgeving van deze Spaanse stad is ooit een van de beroemdste mens uit de wereld geschiedenis geweest echter is het niet zo bekend maar hier in de buurt vond de beslissende veldslag plaats van de 2e Romeinse burgeroorlog waarbij DE Julius Ceasar een beslissende veldslag won waarna hij terug naar Rome ging en keizer gekroond werd. 

De stad lag strategisch zeer goed langs de oude weg van Malaga naar Cordoba welk zorgde voor rijkdom op deze plek. Later net na 1500 groeide de stad enorm dank de vestiging van meerdere kloosterorden. Overigens heeft de stad pas de stadsrechten sinds 1630. De stad zelf had natuurlijk net zoals zo vele belangrijke plekken een kasteel. zo ook Montilla. Echter werd dit in 1508 vernietigd in opdracht van de koning als straf voor de eigenaar van het kasteel , een Markies welk in opstand was gekomen. De resten zijn nog te zien.  Overigens is het centrum vol met gebouwen stammende vanaf 1500 en dus een bezoek waard, los van de wijn :-) . 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant