Salobreña in de provincie Granada

Salobreña in de provincie Granada

Salobreña is een in Spanje zeer bekende badplaats gelegen aan de Costa Tropical.

De Costa Tropical is dat deel van de Spaanse kust dat recht onder de stad Granada ligt. 

Salobreña heeft het hele jaar door een aangename temperatuur en is daarom natuurlijk een geliefd oord om aan het strand te verblijven.  Salobreña zelf is een zeer oud stadje dat niet direct aan het strand ligt maar strategisch op een heuvel een stuk van het strand af. Aan het strand heeft men later flink gebouwd om aan de vraag van de strandliefhebbers te kunnen voldoen.

Zoals al geschreven ligt Salobreña boven op een heuvel en de reden daarvoor is natuurlijk strategisch. Vanuit het hoogste punt kon men op de burcht natuurlijk alle piraten en andere ongewenste personen al van ver zien aankomen. Tevens was en is deze streek zeer vruchtbaar en er groeit dan ook veel exotisch fruit. Vroeger al een ideale plek om te wonen dus. In het Bronzen tijdperk woonden hier dus al mensen. Men vermoed echter dat de oorsprong van de stad zelf te danken is aan de Foeniciërs. Van die tijd heeft men namen gevonden zoals Salambina en Selambina welke natuurlijk door de jaren verbasterd zijn tot de huidige naam.
 Vergeet echter niet de Romeinen die in Spanje veel aanwezig zijn geweest en ook hier in de regio zijn nog veel overblijfselen van de Spaanse Romeinse tijd te vinden. In Romeinse geschriften word de naam Segalvina genoemd.

Later tijdens de Moorse tijd is de naam al verbasterd tot Xalubania en later tot Salubiniya. De naam begint dus meer en meer te lijken op de huidige naam. In die Moorse tijd vinden er de nodige gevechten plaats tussen de diverse stromingen in het Moorse rijk en de burcht van Salobreña is daarbij een belangrijke vesting.


Deze burcht bleef van belang tot ver in de XVIII eeuw. Deze stad is de moeite waard om een bezoek te brengen . De foto's geven weer voldoende indruk om zelf te bepalen of onze tip goed is

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant