Het Kasteel van Salobreña

Het Kasteel van Salobreña

Hoog boven de kustplaats Salobreña torent het kasteel uit dat van verre te zien is


Salobreña is een klein stadje aan de kust van de provincie Granada. De kust waar de moren voor het eerst landen in Andalusië , Spanje.

Gedocumenteerd is al in de X eeuw dat er hier een fortificatie stond. Wanneer exact men hier begon te bouwen is nog onbekend. Wel is bekend dat het fort gedurende eeuwen steeds werd aangepast en versterkt , zoals dat eigenlijk overal wel gebeurde.  Deze vesting ligt dan ook strategisch zeer goed want niet enkel ziet men ver over de zee een mogelijke invasie al aankomen , ook de andere zijde, landinwaarts is het zicht zeer ver.  Apart bij dit fort is dat het schijnbaar diende als een soort van gevangenis voor de hoge Moorse gevangen.

In de geschriften worden zelfs heel wat Moorse koningen / heersers / Sultans genoemd die hier gevangen zaten.  In 1489 werd het veroverd door de christelijke troepen en dank zijn ligging aangepast aan de  "moderne" tijd hergebruikt. Hierdoor bleef het in gebruik tot in de 18e eeuw als een belangrijke militair gebouw.  Hierna raakte het kasteel in verval en was het in 1949 bij invoering van de wet in Spanje ter bescherming van Spaans erfgoed in zeer slechte staat. Sindsdien heeft men toch al heel wat gerestaureerd en is het in veel betere staat dan in 1949. 

Het is dan ook te bezoeken. Entree is 4 € voor volwassenen en 2 € voor kinderen. 

Openingstijden zijn van 10:00 tot 13:30 en van 17:00 tot 20:00 ( in de zomer. andere jaargetijden heeft men aangepaste tijden. Navraag ter plekke loont ) 

 Eerlijkheid dient gezegd te zijn dat even verderop in Almuñecar ook een kasteel ligt dat naar onze mening mooier is met meer te zien en ook nog goedkopere entree :-) Dus bij keuze.....  Maar voor de liefhebber waar wij ook bij horen is er geen keuze . 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant