tolox malaga

Tolox in de provincie Malaga

Tolox is een dorp in de provincie Malaga in het zuiden van Spanje

Deze plek werd zoals zoveel al vroeg bewoond. in de Neolitische periode woonden in deze streek al mensen. En hoewel er allerlei vermoedens bestaan welke volken er hier geweest zijn is een ding zeker. De Romeinen waren hier aanwezig getuige enkele resten welke hier gevonden zijn. 

Maar het enige tastbaar is een schriftelijk bewijs uit 883 waar men schrijft dat de beroemde Omar Ben Hafsun hier het kasteel veroverde en versterkte en het een van zijn meest belangrijkste plekken maakte binnen zijn rijk . Toen na de verovering van Bobastro , Tolox in handen viel van Abderramán vernietigde deze het kasteel en bouwde op die plek een gebedshuis.  In 1487 werd het gebied veroverd door de Christelijke koningen . Gedurende de begintijd mochten de "moren" blijven , maar wel in een deel van het dorp tesamen. Dit duurde tot in 1568 de emoties zo hoog opliepen dat de christenen vluchten en de Moren hun huizen in brand zetten. 

Momenteel is Tolox een best wel druk dorp. Dit komt natuurlijk doordat het perfect gelegen is in de buurt van natuurpark Sierra de las Nieves en van hieruit zijn er dan ook de nodige tochten , te voet, fiets, auto en zo verder.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant