Alcazaba van het Alhambra

Alcazaba van het Alhambra

Lang geleden nog voordat het Alhambra in Granada bestond was er al op deze plek een fort dat er waarschijnlijk zo ergens in de IX eeuw werd gebouwd.


Zoals zo vaak werden vestingen gebouwd op een plek waar al een dergelijke constructie stond. Tenslotte waren dat de beste plekken voor deze gebouwen, waarom het wiel opnieuw uitvinden ?.

 

De huidige vorm is zeer waarschijnlijk dus te danken aan ene Sawwar ben Hamdun welke een bestaande vesting verstevigde tijdens een strijd tussen de diverse bevolkingsgroepen.

Veel later zo rond 1238 werd het fort pas echt uitgebouwd tot het uiteindelijke Alcazaba.

De Nazari periode was de bloeiperiode en de heersers wilden natuurlijk een paleis hebben en dat werd dus op de plek van het huidige Alhambra. Hierbij was het natuurlijk al prachtig dat er al een fort stond dat men kon integreren in het geheel zijnde zoals we nu kennen het Alhambra. Het Alcazaba diende natuurlijk als verdedigingswerk voor de stad Granada en zijn heersers maar was meer dan dat. Het was een kleine stad waar de soldaten leefden.

Er stond trouwens al eerder een paleis van eerdere heersers in Granada maar dat was aan de overzijde van het huidige Alhambra waar nu de wijk Albayzín staat. Hiervan is niets meer overgebleven.

Het is te bezoeken en maakt deel uit van het totale bezoek van het Alhambra. Kaartjes zijn online te krijgen via het alhambra https://tickets.alhambra-patronato.es/en/tickets-alhambra-general/

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant