Alcázar de Jerez de la Frontera

Alcázar de Jerez de la Frontera

Het Alcazar van Jerez is een paleis annex vesting stammende uit de XII eeuw.

In de XI eeuw bouwde 'Abdun b. Jizrun zich hier al de eerste vesting echter de Almohaden , een dynastie uit Marokko bouwden de huidige constructie ,het is de oudste Alcazar in Spanje.

In de XII eeuw proclameerde Jerez zich als een onafhankelijk koninkrijk onder het bewind van de koning van Ronda, Abul Gamar ibn Garrun. Niet lang duurde dit niet want in 1146 sloot men zich aan bij de almohaden welke Spanje binnenvielen en de strijd succesvol aangingen met de Noordelijke Spaanse troepen.  Dank die alliantie mocht Jerez zijn stadsrechten bewaren en is uit die tijd waarvan de meeste gebouwen stammen die er nu nog staan. De toenmalige stad werd rijk met de handel van de wijn welke tot aan Engeland werd verkocht. Die laatste noemden de stad Sherish trouwens welke niet ver is van het woord Sherry.   In 1248 werd Jerez al veroverd door de Christelijke Spaanse koningen echter door allerlei opstanden was de stad en het alcazar pas definief in 1264 in handen van de Spaanse christelijke legers.  In de XVIII eeuw word er een paleis gebouwd in de barok stijl op de plek waar voorheen woningen stonden. In die staat is het Alcazar nu te bezoeken. Wij vonden het absoluut de moeite waard kijk maar naar de onderstaande foto's en oordeel zelf. 

Het is te bezoeken van Maandag tot en met Zaterdag van 10:00 tot 18:00 uur en op Zondag van 10:00 tot 15:00 Entree is 3€

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant