Cordoba Paleis

Alcázar de los Reyes Cristianos in Cordoba stad

Alcázar de los Reyes Cristianos , paleis in Cordoba stad in Andalusië

In hartje Cordoba stad ligt vlakbij de beroemde moskee het Paleis van de Christelijke koningen. Dit paleis , Alcazar afkomstig van het Moorse Al Qasr , is hier gebouwd in 1328 op de plek waar al vanaf de VIII eeuw de residentie was van de emirs.

Toen was Cordoba de hoofdstad van het Moorse rijk. Er stond toen niet een groot paleis maar meerdere gebouwen met tuinen ertussen waar woningen voor de kalief en familie als ook “ kantoor” gebouwen stonden voor de regering. Dit alles was een complex van maar liefst 39.000 m2 en was ommuurd. In 1236 viel Cordoba stad in handen van de Christelijke koningen en wilde de nieuwe bisschop natuurlijk hier zijn stulpje gebouwd hebben en werden de voormalige woningen van de emir afgebroken en op die plek werd het bisschoppelijke paleis gebouwd. Dit staat er nu nog steeds, recht tegenover de beroemde Mezquita. Die Christelijke koningen wilden natuurlijk ook een verblijf hebben in de nieuwe hoofdstad en zo werd er dus in 1328 een kasteel gebouwd.

Dat kasteel werd gebouwd net in de hoek van het grote complex waar Romeinse resten werden gevonden waarvan veel nu tentoongesteld staan in het paleis.

Uiteindelijk verbleven de Christelijke koningen hier gedurende 8 jaar tijdens hun veldtocht tegen Granada. Tevens is de bekende Columbus hier geweest om centjes bij elkaar te halen voor zijn eerste grote reis. Het kasteel is niet zo heel groot maar de tuinen zijn gigantisch groot.

Het geheel is te bezoeken : 

Maandag gesloten , Dinsdag tot en met vrijdag van 08:15 - 20:00 en zaterdag van 09:30 tot 18:30  € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant