Casa de los tiros

Casa de los tiros

Casa de los tiros is een museum in Granada stad.

Dit huis is deels gebouwd in de XVI eeuw in een tijd dat vele oude panden van de vorige Moorse en Joodse bewoners bewust werden gesloopt en vernieuwd door "nieuwbouw" voor de christelijke Spaanse adel.

Op deze plek stond eerst een toren welke dus deels bewaard is gebleven en verbouwd is tot paleis voor een van de belangrijke families genaamd D. Gil Vázquez Rengifo. Hij was een van de deelnemende adel in de verovering van Granada. Als compensatie kreeg hij de titel commandeur van Granada en later in 1525  burgemeester van het Generalife.. Weer later trouwde zijn dochter met een christelijke nazaat van de koninklijke Nazari familie ( Moors ) welke tot het christendom was geconverteerd. Die schoonzoon kreeg vervolgens het burgemeesterschap over het generalife vervolgens cadeau van zijn schoonvader. 

Het pand was dus zoals al geschreven een voormalige toren van de vestingwerken van de stad Granada. In de gevel ziet men nu enkele Griekse en Romeinse goden waarvan men aanneemt dat deze aangeven dat de bewoner een net zo held was als degene die uitgebeeld worden zoals Hercules , Mercusius en andere helden.  Het huis is momenteel een Museum en herbergt een mooie collectie van niet alleen Morose vondsten maar ook oude schilderijen van latere periodes als ook keramiek. Entree is gratis dus waarom niet een bezoek brengen. Het pand is de moeite waard net als de collectie  Elke dag open van 09:00 tot 15:00 behalve Dinsdag  ( gesloten ) 

Calle Pavaneras 19 te Granada

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant