De Kathedraal van Cadiz stad

De Kathedraal van Cadiz stad

De kathedraal in Cadiz stad in het uiterste zuiden van Spanje kan men niet omheen als men in Cadiz is.


Het centrum van een van de oudste steden van Europa is direct gelegen aan de zee en de Kathedraal ligt er vlakbij.

De reden dat men op deze plek deze immens grote kathedraal gebouwd heeft is niet vanwege die zee of dat men toevallig er een vrij plekje had. De reden is dezelfde reden waarom in bijna overal Andalusië een kerk op een bepaalde plek gebouwd werd..... Toen de christelijke koningen het land veroverden van de Moren bouwde men op elke plek waar een Moskee stond een Kerk..... dit om de ander te laten zien wie de sterkste, beste, grootste etc ... was..... Zo gezegd zo gedaan dus..... Echter... de huidige kerk is NIET degene die men in 1262 op de moskee gebouwd had.

In 1596 lag een deel van de Spaanse vloot ( de befaamde zilvervloot ) in Cadiz en de Engelsen samen met de Hollanders overvielen de stad Cadiz met maar liefst 150 schepen. Het resultaat was dat de Spaanse vloot werd verslagen en de overwinnaars de Stad gedurende 2 weken leegplunderden en plat brandde... tot zover de geschiedenis van die eerste kerk. Die eerste constructie werd wel enigszins weer opgeknapt maar in 1723 begon men met de bouw van de grote kathedraal op die plek. De bouw duurde ietwat lang.... Men had maar liefst tot 1853 nodig om hem helemaal af te krijgen..... Ok het resultaat mag gezien worden.

Overigens is deze kathedraal te bezoeken tegen de betaling van een entree.  Voor 5 euro kan men niet enkel de kerk bezoeken met de crypte onder de kerk maar ook de toren en die is echt de moeite, na een behoorlijke klim naar boven heeft men van hier een machtig mooi uitzicht op de stad Cadiz. Doen dus !

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant