De Romeinse villa van Bruñel

De Romeinse villa van Bruñel

In de buurt van Bruñel liggen de resten van een Romeinse villa.


Deze villa is gebouwd tussen de II en IV eeuw op en rond de resten van een Iberische necropolis uit de IV eeuw v Chr.

Er zijn zeer rijk gedecoreerde vloeren gevonden , dus het was absoluut geen gewoon huisje. Overigens werd het pas bij toeval in 1965 ontdekt door graaf werkzaamheden  in dit landelijke gebied. Het complex is zeer groot en tot op heden heeft men pas een derde opgegraven en onderzocht. 

Helaas is het complex niet vrij te bezoeken. Voor uitgebreide opgravingen en onderzoeken heeft men het gesloten voor publiek. Dat vinden we jammer want we zullen niet de enige geweest zijn die vanuit Cazorla wegrijden en onderweg een bord zien met daarop aandacht voor deze villa. Als liefhebber trap je dan op de rem en rijd men in dit geval een kilometer over een weg waarvan men twijfel heeft of dit goed komt ;-) . Bij aankomst komt men in dit geval voor een afgesloten hek te staan. 

Ter plaatse hangt een bordje waarop staat dat het permanent gesloten is wegens restauratie werkzaamheden voor onbepaalde tijd.. we houden het verder in de gaten en zullen ooit geheid terug gaan. Dus helaas moeten we een foto gebruiken van het web want over de hekken klimmen doen we niet en den andere foto's van aan de andere zijde gemaakt..... terug moeten we dus ;-)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant