Espiritu Santo kerk in Ronda

Espiritu Santo kerk in Ronda

Een indrukwekkende fort, dit is in feite de Espiritu Santo Kerk ( Heilige Geest Kerk),

en is daarmee een van de opmerkelijkste kerken van Ronda. Uniek zijnde een kerk die deel uitmaakt van de oorspronkelijke versterkte muren van de oude stad.

Deze prachtige kerk werd gebouwd op de fundamenten van een verwoeste achthoekige toren die door de Moren werd gebruikt om dit deel van Ronda te verdedigen.

Koning Ferdinand gaf bijna direct de opdracht tot de bouw van deze kerk na het innemen van Ronda in 1485 en na de voltooiing in 1505 was het de belangrijkste kerk in Ronda, terwijl de Santa Maria kathedraal werd voltooid. Door de politieke en militaire onzekerheid in die tijd heeft men deze kerk gebouwd in een gotische stijl die wel meer doen denken aan een verdedigingstoren dan een kerk.

De voltooiing van de Espiritu Santo heeft 20 jaar geduurd en werd uiteindelijk ingewijd op Pinksteren 1505, tevens het jaar dat de toenmalige koningin Isabel is overleden. Dit werd een bijzonder bitterzoete viering, aan de ene kant een viering van de eerste kerk in Ronda gebouwd na de herovering op de moren , en een trieste dag voor het nieuw verenigd Spanje.

ronda 245

Iglesia de Espiritu Santo openingsuren zijn :

Maandag tot Zaterdag 10:00 tot 14:00 16:00 tot 19:00

Entree is 1 Euro . het geld wordt gebruikt voor het onderhoud.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant