het heiligdom van Nuestra Señora de los Santos

het heiligdom van Nuestra Señora de los Santos

Op enkele kilometers van Alcala de los Gazules in de provincie Cadiz ligt het heiligdom van Nuestra Señora de los Santos.

Dit bedevaartsoord vind zijn historie in de slag van Salado op 30 oktober 1340. Om Granada te beschermen tegen de christelijke legers vroeg de toenmalige heerser hulp aan Sultan Abu al-Hasan van de Meriniden.

Deze heerste in het noorden van Afrika waar nu marokko ligt en hij stuurde legers naar Spanje voor hulp te bieden.  Tijdens hun tocht door de binnenlanden van Andalusië kwamen ze bij de rivier Salado de Christelijke legers tegen. Hier werd een van de laatste grote veldslagen geleverd tussen de Moorse en de Christelijke legers. Om bescherming te vragen in de strijd tegen de Meriniden legers hingen enkele soldaten een kruis op aan een boom en aangezien die wonnen ontstond er een soort van bedevaartsplek bij die boom. Een kleine kapel werd er al snel gebouwd. Dit resulteerde door de jaren heen tot een groter complex zoals het heden is. Het grootste deel van de huidige structuur stamt uit de XVIII eeuw.  ER is elk jaar een Romeria welke plaatsvind op de zondag voor de 12e september. Er zijn dan duizenden bezoekers.  

het is natuurlijk te bezoeken en entree is gratis : 

Winter: Maandag tot Vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur en van  15:30 tot 18:00 uur. Weekend van 10:00 tot 18:00 uur
Zomer: Maandag tot Vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 21:00 uur Weekend van 10:00 tot 21:00 uur  

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant