het kasteel van Alcala la real

het kasteel van Alcala la real

Het kasteel van Alcala la Real is een machtig mooi gelegen burcht in Andalusië

Velen reizen door Andalucia en gaan dan natuurlijk naar Granada en Cordoba.

Langs die weg tussen deze steden zijn veel mooie dingen te zien, zoals bijvoorbeeld de burcht van Alcalála Real ook genaamd Fortaleza de la Mota. Deze burcht ligt op een heuvel en overziet de verre regio en was daardoor ooit een machtig kasteel waar men ontzag voor had.  Deze plek was de strategische poort tussen twee gebieden.  

Al enkele duizenden jaren geleden was er hier al bewoning getuige de resten die men in de regio gevonden had.  Natuurlijk waren ook hier de Romeinen met een fort ,maar het waren ook hier wederom de Moren welke deze plek uitbouwden tot een machtige en sterke burcht. Al in de VII e eeuw had deze plek al een fort welke tot aan de XI eeuw uitgroeide tot een groot en sterke vesting zoals ze nu ook deels is te bezoeken. Het kasteel werd meerdere keren veroverd maar pas definitief in 1340. 

Deze burcht was zo machtig en belangrijk dat uiteindelijk vanuit hier ongeveer anderhalve eeuw later de christelijke koningen vertrokken om uiteindelijk de rest van Andalucia te veroveren. Uiteindelijk werd het kasteel in de XVI eeuw voor het laatst grootst aangepakt en is dit wat men momenteel kan bezoeken. Natuurlijk zijn er her en der ook nog de Moorse delen te bewonderen. 

Te bezoeken :

15 oktober tot 31 maart elke dag van 10 tot 17:30 ( zaterdagen tot 18 uur ) 

1 April tot 14 oktober elke dag van 10:30 tot 19:30

25 december, 1 januari en 6 januari gesloten

Kinderen tot en met 6 jaar gratis. tussen 7 en 16 ,  3 Euro entree

Volwassenen 6 Euro

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant