het Kasteel van Cañete la Real

het Kasteel van Cañete la Real

Hoog boven het dorp Cañete la Real in de provincie Malaga torent het kasteel Hins Canit uit. 

Dit kasteel is gebouwd in de IX eeuw door de Berberse leider genaamd Wasaya ibn al-Jali.  Het was een van de vele vestigingen gebouwd in de opstand van Omar Ben Hafsún tegen het kalifaat van Cordoba. Deze Omar is trouwens een belangrijk figuur in de historie van Andalusië , hij was de leider van die opstand en de bouwer van Bobastro.    

Uiteindelijk word het voor de eerste keer in 1330 veroverd door de Christelijke legers om niet veel later weer in handen te vallen van de Moorse legers om te dienen als grens ter bescherming van het koninkrijk Granada.  Net zoals Granada zelf viel ook dit fort in handen van de Christelijke Spaanse legers , dit in 1482. Het kasteel was per direct ook niet meer van strategisch belang en het verval begon toen dus al.  Op dit moment is het kasteel niet in een goede staat, de toren heeft men wel al gerestaureerd en enkele muren. In die toren heeft men een klein museum ingericht wat best de moeite waard is.  

Bezoeken is mogelijk echter enkel alleen op zaterdag en zondag. En dan enkel in de ochtend van 10:30 tot 13:30. Entree was gratis ( toen wij er waren ) en er zit een iemand in de toren die waarschijnlijk verbaasd opkijkt, zo druk is het er niet ;-) . Al met al toch best de moeite waard, niet enkel voor de historie liefhebbers maar ook voor anderen , de uitzichten van hier zijn fantastisch zoals de foto's ook laten zien.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant