Het kasteel van La Calahorra

Het kasteel van La Calahorra

Aan de Noordelijke zijde van de alpujarras ligt het kasteel van La Calahorra

Deze burcht is de eerste in Spanje welke gebouwd is in de renaissance stijl welke afkomstig was uit Italië. Hij is gebouwd tussen 1509 en 1512, Militair van buiten maar overdadige luxe van binnen.

Op deze plek stond eerst een Moorse burcht en men gebruikte zoals vaker delen van die eerdere vesting om de latere te bouwen. Andere materialen waaronder marmer werd zelfs helemaal uit Italië geïmporteerd. Zelfs Italiaanse kunstenaars werden "ingevlogen" om het inwendige van het kasteel te verfraaien. 

 kasteel calahorra 01

Het kasteel vertoond dan ook van binnen een gelijkenis in stijl met het kasteel van Velez Blanco welk in dezelfde tijd gebouwd werd door ook een Italiaanse architect.  Om het kasteel te bezoeken moet men op een woensdag gaan... Dat is de enige dag dat men het kan bezoeken en pas na een afspraak....  Volgens de pagina van de gemeente moet men ene Nera bellen.... en daarbij geen telefoonnummer :-) Wij wisten toen we de reis maakten en het kasteel tegenkwamen niets hiervan dus enkel foto's van buiten.... Nera moeten we dan nog maar eens zoeken.. Ze zal ergens in het gelijknamige dorp La Calahorra wonen nemen we dan maar aan ;-) 

 la calahorra web 02

 

In en rond het dorpje zijn redelijk wat films opgenomen, meestal western films, dank het ruige landschap. Het kasteel zelf duikt ook op in de film the Wind and the Lion uit 1974 met de beroemde Sean Connery

sean connery

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant