Het kasteel van La Luna in Rota

Het kasteel van La Luna in Rota

Het kasteel van La Luna in Rota ligt verscholen in het centrum van dit dorpje aan de Atlantische oceaan.


Kasteel is een misschien wat groot woord, men verwacht waarschijnlijk ook dus iets groots... Dat is dit niet.

Ooit lag op een verhoging aan de kust een Moorse versterking uit de XI eeuw die perfect zicht had op de kust van het huidige Rota. Zo kon men alles goed overzien en op tijd waarschuwen bij onraad.

Die Moorse versterking bood waarschijnlijk plaats aan maar een paar mensen. Toen in 1264 de christelijke koningen ook Rota veroverden bouwde men op die plek een nieuwe versterking, het huidige kasteel( tje ) La Luna. Ook vanaf toen werd het gebruikt als onderdeel van een netwerk van forten langs de kust van Andalucia. Later werd het ook gebruikt voor andere doeleinden zoals paleis, gevangenis , ziekenhuis en zelfs als een soort van gastenverblijf.  Het is zelfs hier dat niemand minder dan de christelijke koningen hoogstpersoonlijk hier hebben overnacht. In 2016 is het gebouw in gebruik als gemeentehuis.  Een must see dus indien in Rota. Vooral ook om de ligging.

Aan een leuk pleintje met natuurlijk een terras en een oude kerk uit 1537. en natuurlijk de jachthaven van Rota vlakbij net als het strand.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant