Het kasteel van Roquetas de Mar

Het kasteel van Roquetas de Mar

Het kasteel van Roquetas de Mar heet officieel Castillo de Santa Ana


Gebouwd rond de XVI eeuw om de kust te beschermen tegen piraten en ook voor de mensen die er vlakbij woonden veiligheid te kunnen bieden. 

De nabijgelegen zout productie was veel geld waard en diende dus beschermd te worden. Voor deze burcht stond er een toren gebouwd rond 1300. Later liep de economie weer terug en geraakte het kasteel in verval. Enkele eeuwen later werd vanaf 1710 weer het kasteel opgebouwd een aangepast aan de "eisen van die tijd".  De huidige vorm stamt dan ook uit die tijd. Helaas ging er iets mis in de kruit opslag ( boem dus ) en men kon vanaf 1777 weer opnieuw beginnen....

Eindelijk klaar in 1784 was het weer in 1804 toen een aardbeving het kasteel zo in puin achter liet dat men het niet meer werd opgebouwd en in verval raakte.  Het duurde deze keer tot wel 1997 toen de gemeente besloot om het met de originele plannen in de hand op te knappen. In 2003 was dit klaar en werd het open gesteld voor publiek. Binnen in heeft men tentoonstellingen met oude foto's en kunstwerken uit de regio.

Tevens is er een klein museum met de historie van het kasteel en de regio te vinden. Al met al best de moeite waard en de entree is gratis dus waarom er niet naar binnen gaan :-) 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant