Het machtige kasteel van Beneji

Het machtige kasteel van Beneji

Het machtige kasteel van Beneji

Ooit , lang geleden , lag bij het huidige Benejí in de provincie Almeria een van de grootste vestigingen in het Moorse rijk. Het werd Alcazaba de Villaviejo genoemd.

Het complex omvatte maar liefst 7,5 hectare !! Men had een deel ommuurd en die muur was 1300 Meter lang. Een gigantische vesting dus De eerste tekenen van bouw zijn zo rond het begin van het Moorse tijdperk in Andalusië. Zo einde IX eeuw. Rond 790 arriveerden hier in deze regio de eerste invasie welke hoofdzakelijk afkomstig uit het huidige Yemen waren.

Ze vestigden zich op die plek zoals zo vaak omdat er een andere cultuur al eerder had gewoond. In dit geval hadden de Romeinen al op deze plek vertoefd getuige de resten welke uit die tijd stammen. Op de hoogste plek was een vesting en vlakbij een klein Amfitheater. Dus waarom het wiel opnieuw uitvinden ;-)

Deze burcht werd gebouwd volgens een oude methode waarbij men blokken van een mengsel van zand , kalk en modder op elkaar stapelden. Hiervan is er in heel Andalusië bijna geen een meer overgebleven. Mede door al de oorlogen en natuurlijk ook door de dik 1000 jaar die er over heen zijn gegaan. De beste vind U trouwens in Baños de la Encina ( link naar verhaal elders in site ) .

In ieder geval, deze burcht werd ingenomen door de Christelijke invasie en na de val van Granada in 1492 gaf de koningin Isabel de opdracht om het kasteel te vernietigen om zo de in grote aantallen aanwezige Moorse inwoners van de Alpujarra geen kans te geven zich te kunnen versterken en in opstand te komen, iets wat toch gebeurde een dikke 100 jaar later.

Als men vandaag de dag als liefhebber van kastelen en ruïnes op zoek gaat naar dit machtige kasteel waar de muren wel 2 meter dik waren en tot 7 meter hoog krijgt men een verassing..... De christelijke troepen hebben hel goed werk verricht..... Je moet goed kijken om nog een indruk te krijgen van de omvang vaan dit ooit zo grote en machtige kasteel. Desondanks is het voor liefhebbers natuurlijk ten alle tijde de moeite

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant