Paleis v Enríquez de Ribera in Bornos

Paleis v Enríquez de Ribera in Bornos

Het paleis van Enríquez de Ribera in Bornos


Dit paleis is een constructie welke men gebouwd heeft op de plek waar sinds ongeveer 745 een Moors fort had gestaan dat in 1250 al werd veroverd door Alfonso en behoorde het tot eigendom van de Spaanse kroon.

Dit fort welk Castillo de Fontanar werd genoemd werd zoals het vaker ging in die tijd vervolgens gegeven aan de adellijke familie Ponce de León en later belandde het dan uiteindelijk in 1398 in handen van de familie Ribera welk het kocht.

Deze laatste is verantwoordelijk voor de grootste veranderingen aan de oude Moorse burcht om de huidige vorm te verkrijgen. In 1495 begon de familie Ribera ( waar onder andere de eerste Markies van Tarifa bij hoorde ) aan de verbouwing van Burcht tot paleis.

De huidige tuin is geïnspireerd op de machtige mooie tuinen welke in die tijd door de Markies waren gezien tijdens een reis in Italië ,bij thuiskomst wilde hij natuurlijk ook zoiets moois hebben. Aldus geschiedde. Die markies was overduidelijk een Italië fan getuige niet alleen de tuin op Italiaans voorbeeld maar ook de marmeren fontein in de binnen plaats welke hij in Italië liet vervaardigen met het familiewapen erop. 

De tuinen waren gemaakt door een Italiaanse tuinontwerper gebaseerd op ontwerpen in het Vaticaan. En uniek voor Andalusië heeft men in de tuinen de boogconstructie zoals op de foto te zien is. Deze bestaat uit bogen waar plaats was voor beelden om zo nog meer indruk te maken op de gasten. De huidige constructie bevat nog maar 1 laag maar er stond nog een etage bovenop wat het geheel in die tijd nog grootser maakte.

Overigens is van de oorspronkelijke Moorse fort weinig meer te zien. Enkel wat stukjes muur en een toren zijn nog origineel Moors. De rest werd grondig aangepakt.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant