Iznate in de provincie Malaga

Iznate in de provincie Malaga

Iznate is een dorpje in de Axaraquia regio van de provincie Malaga

Dit dorpje ligt op een ongeveer 35 km van Malaga stad en 18 van Velez Malaga in Andalusië.  Hoe oud deze plek is, is niet bekend maar men weet dat in de Moorse tijd er hier een kasteel in de buurt heeft gestaan welk in de Moorse taal Hisn is.

Men neemt aan dat de naam Iznate een afgeleide is van het woord Hisn. Zeker is wel dat men van voor de Moorse tijd geen enkele resten gevonden heeft en er word beweerd dat de beroemde Mozarbische leider Omar Ben Hafsun welke vanuit zijn hoofdstad Bobastro later het kalifaat van Cordoba aanviel hier geboren is.  Hoe het ook zij, dit dorp viel in handen van de Spaanse christelijke soldaten in 1487 toen ook het nabij gelegen Velez-Malaga viel. In de XVI eeuw was ook hier de grote opstand van de Moriscos tegen de christelijke soldaten en werd ook dit dorp "opgeschoond" van alle bewoners. Het beef verlaten tot er in 1574 nieuwe mensen werden aangewezen uit Antequera , Estepa en andere oorden in Andalucia om hier zich te gaan vestigen.  Het enige monument is de kerk welke door de nieuwe bewoners werd gebouwd.

Ook is er nog een oudere waterbron in het centrum. Als overblijfsel uit de Moorse tijd kunnen we zeggen dat de structuur van het dorp nog uit die tijd stamt. zeer smalle en kronkelige straatjes welke naar onze mening dit dorpje zijn charme geeft. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant