Moclinejo in de provincie Malaga

Moclinejo in de provincie Malaga

Moclinejo is een klein dorpje gelegen in de bergen van Malaga

Dit Andalusische dorpje werd in de Nazari tijd samen met Almáchar, Cútar en El Borge genoemd als de vier dorpen die onder de bescherming stonden van het Kasteel van Comares.  

Het dorpje bevind zich in de Spaanse regio genaamd Axarquia op een klein half uur van de stad Malaga.  In 1483 vond hier in de buurt van dit dorpje een flinke veldslag plaats tussen de christelijke soldaten en de troepen van Mulay Hacén , de 21e heerser van het emiraat van Granada.  Op een stijle helling kwamen de christelijke soldaten naar boven en werden afgeslacht door de hoger staande Moorse soldaten. Een 1550 christelijke soldaten verloren hier hun leven of werden gevangen genomen. Die helling heet heel toepasselijk sindsdien de helling van de slachting ( cuesta de la matatanza )  

Deze regio is van oudsher een wijnbouw gebied. Hier werden vroeger veel van de typische zoete wijnen van Malaga gemaakt en heden ten dage worden er nog steeds mooie wijnen gemaakt. Het dorp is momenteel een rustig dorpje, te bezichtigen is de oude kerk uit de XVI eeuw. 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant