Wat is een Pale Cream Wijn

Pale Cream is een wijn die gemaakt word op de “sherry” methode.

Deze methode noemt men Solera. Het solera systeem bestaat uit meerdere lagen op elkaar gestapelde vaten waar men de jongste wijn bovenin bewaard gedurende een tijd en steeds een derde van de inhoud verplaatst naar een daaronder gelegen laag vaten.

Alle wijnen gemaakt op deze methode zullen dus mengelingen zijn van wijn en zal dus uiteindelijk geen jaartal op de fles hebben staan.

Deze methode van wijn maken is bekend van de Sherry, maar in geheel Andalucia maakt men zo wijnen, echter in de regio rond Jerez is beschermd gebied voor de naam Sherry. Net boven Jerez in de regio van Cordoba maar ook in Malaga maakt men ook op deze methode wijnen,de naam is dan geen Sherry.

Middels de Solera methode verkrijgt men diverse soorten wijn. De Pale cream is een blend van een Fino waar men een zoete heldere wijn aan toevoegt. De Fino is volledig biologisch verouderd onder een laag Flor die men vervolgens zoet met een zoete wijn.

Het eindresultaat is een heldere en heerlijke licht zoete wijn met de karakteristieken van een Fino maar de zoetheid van een Cream.

Technische gegevens van een Pale Cream

Alcoholgehalte tussen : 15,5 en 22 %

Suikergehalte 45 – 115 gram / liter

Zuurgraad totaal 3 – 5 gram / liter

Vluchtige zuurtegraad < 0,4 gram / liter

Heel laag in Glycerine gehalte <2 gram / liter

Een Pale Cream is het beste koud te drinken op een temperatuur net onder de 10 º C.

In onze shop hebben we Biologische gecertificeerde Pale Cream van DE bodega in Spanje die de voorloper is van klimaatneutrale biologische landbouw in Spanje , Bodegas Robles

Ook interessant