De burcht van Olvera

De burcht van Olvera

De huidige burcht is een hoogteburcht die gebouwd is door de christenen bovenop een oudere Moorse vesting


Die stamde uit de 12 e eeuw welke deel uitmaakte van de grens van het Nazaria koninkrijk van Granada ,na de herovering Alfonso de 13e gedurende een zware strijd in 1327.

Locatie :

De Burcht bevind zich op het hoogste punt van Olvera waar men een prachtig uitzicht heeft over het Andalusische landschap.
Vanaf deze burcht kon je de frontlinie van kastelen zien welke de Moslim machten scheidde van de Spaanse christenen. Toegang tot het kasteel is via de zogenaamde Calzada straat. Dit was de enigste ingang en daarmee werd het dus moeilijker om de burcht te veroveren. Er zijn twee punten waarmee deze burcht zich onderscheid ten opzichte van alle andere in de provincie. Allereerst de Vierkante toren welke schietgaten bevat en de Ronde toren welke een betegeld dak heeft. 

De Huidige toestand:

Ofschoon het een ruïne is bevind het zich in een goede gerestaureerde staat met een museum erbij. Een bezoek zeker waard, al was het al wegens het machtig mooie uitzicht.

Eigenaar:

De gemeente Olvera is de huidige eigenaar van de burcht. Men heeft het enkele jaren geleden overgenomen van de familie die het in bezit had. Leuk detail van toen: je moest toen aanbellen bij een huis en vragen of je de burcht mocht zien, vervolgens liep je door de gang en langs de keuken achterom waar een trap omhoog naar de burcht liep. Na afloop liep je weer terug langs de keuken waar oma aardappels zat te schillen en gaf een gift als dank voor het bezoek.
In 1993 is het tot monument verklaard en toen is men ook begonnen met het restaureren ervan. We waren er in 1996 al en toen moesten we door een woonhuis langs de keuken om op het kasteel te geraken, nu is dat juis gekocht door de gemeente en een "normale" entree gemaakt ;-)  Meer lezen over ons bezoek in 1996 ? 

 

Het bezoek kost 1 €

Openingstijden :

van 10:30 tot 14:00 en van 16:30 tot 18:30 Maandags gesloten

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant