Sayalonga in de provincie Malaga

Sayalonga in de provincie Malaga

Sayalonga is een dorp in de provincie Malaga


Dit dorp stamt al uit de tijd van de Romeinen welke ook hier zich gevestigd hadden. Men verbouwde hier groente en fruit. In die tijd lag er hier een "snelweg" welke liep vanuit Malaga naar Almuñecar.

Zoals op zoveel plekken in Andalucia waren het de Moren welke hier de meeste invloed gehad hebben. Dat is vooral nog te zien in de structuur van het dorp met zijn smalle straatjes om zo vooral schaduw te creëren in de hete zomers met de allersmalste straat van maar 50 centimeter breed !. Tevens is er vlakbij nog een aljibe te vinden , een wateropvangbassin , waar nog overblijfselen zijn te vinden van een Moorse nederzetting waar een van de allerbelangrijkste Moorse dichters in de provincie Malaga was geboren.  Uit de tijd na de Moren is er de begraafplaats, beetje vreemd misschien om te vermelden maar het is de enige in ronde vorm van geheel Spanje en dus uniek in bouwvorm. Tevens is er de waterbron welke "Fuente El Cid" wordt genoemd, dit omdat volgens overlevering de beroemde El Cid hier water zou hebben gedronken..... Dit laatste zou natuurlijk kunnen maar aangezien deze beroemdheid in 1099 is overleden is het moeilijk te controleren .

Wel zijn er documenten waar hij in Granada en Sevilla genoemd word maar hier ?. Hoe dan ook is het verhaal leuk. 

 

In Sayalonga zijn er best wel genoeg mogelijkheden om te overnachten, een ervan is Casa de la Montaña

Casa Turquesa Sayalonga

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • This commment is unpublished.
  A.Bakkenes · 21/02/2024
  Pas op vorige jaar een huis willen kopen in Iznate koopcontract getekend en aanbetaling gedaan, Onze advocaat vertelde dat de woning met nog 7 andere op beschermde natuur grond staat dus koop ontbonden gelukkig geld terug gehad maar wel even schrikken! 
 • This commment is unpublished.
  Anouk · 22/11/2022
  hartelijk dank Kees! Wat ontzettend leuk om te lezen 🤩 http://
  groetjes familie van den Berg 
 • This commment is unpublished.
  Kees · 21/11/2022
  Heel interessant. Erg leuk is dat de jonge Nederlandse familie Van den Berg hier ook is neergestreken met appartementen voor verhuur onder de naam “Casa De La Montaña ”. Samen staan jullie nog sterker om dit mooie dorpje meer leven in te blazen!
Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant