Het kasteel van Bacares

Het kasteel van Bacares

In de binnenlanden van de provincie Almeria ligt de ruïne van Bacares

Aan de rand van het dorp Spaanse Bacares liggen de restanten van een ooit machtig kasteel. Dit kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw in de tijd van de Almohaden.  Hier in het huidige Bacares lag eerder een fort in de laat Romeinse periode om de ijzermijnen en productie te beschermen welke in deze regio lagen.

Deze plek was strategisch belangrijk omdat het precies lag op de weg van Baza naar Almeria stad. Zo kon men de route welke verder liep via Tijola naar Castro Filabres en verder naar Gergal controleren. Overiges bouwde men in die tijd om elke 18 kilometer een versterking, van toren tot kasteel. De dichtsbijzijnde vanaf hier is het kasteel van Sierro in het gelijknamige dorp Sierro.

Bacares zelf word trouwens vermeld door ene Ibn al-Khatib ( 1313-1374 ) welke melding maakt van wapensmederijen onder andere in dit kleine dorpje in de binnenlanden van Andalusië.  De naam van het huidige dorp is vermoedelijk een verbastering van het latijnse vacca wat koe betekent. Duidende op een vermoedelijke aanwezigheid van boeren in deze regio. Enfin, de huidige restanten van het zichtbare kasteel was niet alles. Dit was maar een kleine voorpost want een stukje hogerop lag een zeer grote vesting. Daarvan zijn niet veel restanten meer over. Sommige delen van de muren en stukjes van de diverse torens. Het kasteel werd gebruikt tot aan de 16 e eeuw toen het verlaten werd.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant