Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten
Tortas de aceite - Olijfoliekoek
De Olijfoliekoek is een echte klassieker in de Andalusische keuken.
Ingrediënten:
500 gram bloem
100 ml Olijfolie Virgin Extra
150 ml water
15 gram verse gist
5 gram zout
10 gram anijszaad
10 gram sesamzaad
suiker
Spaanse Amandelsaus
Met dit recept maakt U een heerlijke saus
Ingrediënten :
– 150 gram gemalen amandelen
– 2 teentjes knoflook klein gesneden
– kleine ui klein gesneden
– 2 sneden brood in kleine blokjes gesneden
– 4 soeplepels olijfolie virgin extra
– 1 bouillonblokje ( kip of vlees )
Turron Taart met chocolade
Turron is een geliefd product in Spanje, niet enkel puur te gebruiken maar ook in gerechten zoals dit recept.
Ingrediënten :
320 gram pure chocolade
200 gram melk chocolade
240 gram roomboter
380 gram suiker
12 eieren
275 gram zelfrijzend bakmeel
Miel de caña is een typisch ingrediënt uit het zuiden van Spanje.
Je kunt hier verrassende recepten mee maken
Ingrediënten :
Ananas
Miel de caña
1 limoen
Bereiding :
Venkel Wortel mousse is een lekker voorgerecht.
In Andalucia eet men veel mousse als voorgerecht, heel bekend is salmorejo maar deze versie mag er ook zijn
Ingrediënten :
- 1 Venkel
- 3 winterpenen
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie Virgin extra
- Slagroom
- ½ glas sinaasappelsap