Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten

Muntsoep op zijn andalusisch

Muntsoep op zijn andalusisch

Muntsoep is een oud gerecht dat men ook in Andalusië maakt
Munt is volop aanwezig in Andalucia en behalve dat deze plant zeer aromatisch is is hij ook gezond. Dus waarom geen soepje van maken dacht iemand ooit... We geven hem / haar geen ongelijk want het is een lekker recept

Het bereiden ervan is eenvoudig.

Ingrediënten :

Men gebruikt 750 ml water. een snufje zout, 4 stengeltjes verse munt en 2 a 3 sneetjes oud brood en een 1/2 handvol Fideos.

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack


Ingrediënten :

200 gram kikkererwten

1/4 theelepel gerookte paprikapoeder picante of agridulce

1/4 theelepel cayennepeper

1/4 theelepel oregano

½ teentje knoflook zeer fijn gesneden

wat zout naar smaak

olijfolie virgin extra ( 2 eetlepels )

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus is een heerlijke en eenvoudig te maken Spaanse knoflook saus. De originele versie word gemaakt met ei maar er bestaan meerdere varianten waarvan ook deze gemaakt zonder ei maar met melk.

Ingrediënten :

100 ml Melk

200 ml Olijfolie virgin extra

2 teentjes knoflook

zout

( optie peterselie )

Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes zijn heerlijk van smaak.
Typisch Spaans product dat vooral veel met de kerstdagen gegeten word in Spanje, maar ook de rest van het jaar heerlijk smaakt.

Ingrediënten :

250 gram amandelmeel

2 eieren ( enkel het eiwit )

1 thee lepel kaneel

1 geraspte citroen schil

150 gram suiker

witte amandelen ( het aantal gelijk aan aantal koekjes, ongeveer 20 a 25 )

Turron pudding

Turron pudding recept

Turron Pudding ,
( flan de turron ) is een heel gemakkelijk te maken recept met de typische Spaanse lekkernij, Turron de Jijona

Ingrediënten :

- 500 ml melk

- 6 eieren

- 4 soeplepels suiker

- 1 turron de jijona ( de zachte versie )

- vloeibare karamel ( zelf maken )

pasta met Gebakken knoflook

pasta met Gebakken knoflook

Pasta is ook in Spanje een veel gegeten product. Eenvoudig doch heerlijk recept is het volgende
Kook pasta tot deze beetgaar is. vervolgens meng er enkele koffielepels gebakken knoflook en een paar flinke scheuten olijfolie virgin extra door heen.

Heerlijk eenvoudig bijgerecht.

Salmorejo uit Andalusie

Salmorejo uit Andalusie

Een van de meest typische gerechten in Andalucia is Salmorejo.

Neem een grote kom en doe daar 1 kilo tomaten in, voeg erbij 1 teentje verse knoflook ( klein gesneden ) , broodkruimels , snufje zout en een flinke scheut goede olijfolie ( niet te zuinig ). Vooral dat de olijfolie van goede kwaliteit is, is zeer van belang !! . mix dit geheel met een staafmixer zeer fijn. Zolang tot er een fijne massa overblijft. Zorg dat het geheel een dikkere massa word door er zoveel brood aan toe te voegen tot de massa een dikte heeft zoals een yoghurt of vla. Zet dit in de koeling.

Alioli saus met zwarte knoflook

Alioli saus met zwarte knoflook

AliOli saus met zwarte knoflook is net dat beetje anders
AliOli saus is een heerlijke en eenvoudig te maken Spaanse knoflook saus. Origineel gemaakt met ei maar er bestaan varianten gemaakt zonder ei maar met melk. Daarnaast gebruiken we hier geen gewone knoflook maar zwarte knoflook voor net dat beetje andere smaak

Ingrediënten :

100 ml Melk

200 ml Olijfolie virgin extra zachte smaak ( anders zonnebloemolie )

3 teentjes zwarte knoflook

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch recept voor semana santa  ( de week voor Pasen )


Tijdens de Semana Santa maakt men al sinds de XV eeuw in geheel Spanje een zoetigheid die veel lijkt op wentelteefjes. Waarschijnlijk is het recept al veel ouder maar de eerste geschreven recepten stammen uit die tijd. Er bestaan vermoedens dat dit afkomstig is van de Moren. Er bestaat een zoet dat zalabiyya heet dat zeer veel lijkt op de torrijas.

Het recept is ideaal om het oud brood van de dag ervoor te gebruiken.

Ingrediënten :

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook is zeer makkelijk te maken recept

Ingrediënten :

600 gram aardappel in partjes gesneden
500 ml water
1 laurier blad
zout
Gebakken knoflook

Fruit recept voor kinderen

Fruit recept voor kinderen

Kleine kinderen in Spanje eten fruit. Maar hoe ?. De moeders hebben er een trucje voor :-)


Men neme fruit , melk en twee koekjes ( Thee koekjes, Maria koekjes type droog )

Bv , 1 appel, 1 peer en 1 nectarine : Voeg dit samen met half kopje melk en twee droge koekjes in de blender , mix het totdat het een gelijke massa is en klaar.

Zo eten kinderen en ook sommige papa's fruit in Spanje zonder enig probleem.

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas brood uit de oven
Eenvoudig en heerlijk recept met het typische Spaanse Kweepeer gelei. Makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten :

Bladerdeeg ( kant en klaar , vierkant )

Achterham

kaas

kweepeer gelei

ei

Olijfolie koek

Olijfolie koek

Tortas de aceite - Olijfoliekoek

De Olijfoliekoek is een echte klassieker in de Andalusische keuken.

Ingrediënten:

500 gram bloem
100 ml Olijfolie Virgin Extra
150 ml water
15 gram verse gist
5 gram zout
10 gram anijszaad
10 gram sesamzaad
suiker

Aardappel met Pimenton

Aardappel met Pimenton

Aardappel met pimenton is een zeer eenvoudig en heerlijk gerecht

Ingrediënten :

Aardappel

Olijfolie Virgin Extra

Pimenton ( dulce of picante )

Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandel saus

Spaanse Amandelsaus

Met dit recept maakt U een heerlijke saus

Ingrediënten :

– 150 gram gemalen amandelen
– 2 teentjes knoflook klein gesneden
– kleine ui klein gesneden
– 2 sneden brood in kleine blokjes gesneden
– 4 soeplepels olijfolie virgin extra
– 1 bouillonblokje ( kip of vlees )

© 2022 Original Andalucia