Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten

kikkererwten met panceta

kikkererwten met panceta

Kikkererwten met panceta, verrassend lekker recept


Eenvoudig en snel te bereiden , heerlijk van smaak en voedzaam

ingrediënten voor 3 personen :

125 gram kikkererwten

1 ui

2 plakken panceta / ontbijtspek van ongeveer een halve centimeter dik

olijfolie virgin extra

peper

zout

Spaanse saus van ñora pepers

Spaanse saus van ñora pepers

Spaanse saus van ñora pepers is een heerlijke saus


Ñora peper word veel gebruikt in de Spaanse keuken. Er bestaan vele soorten saus gemaakt met de heerlijke ñora peper. Deze variant is een eenvoudige saus die zeer snel klaar is.

Ingrediënten :

3 gedroogde ñora pepers

1 teentje verse knoflook

Olijfolie virgin extra

25 stuks hazelnoten

Muntsoep op zijn andalusisch

Muntsoep op zijn andalusisch

Muntsoep is een oud gerecht dat men ook in Andalusië maakt


Munt is volop aanwezig in Andalucia en behalve dat deze plant zeer aromatisch is is hij ook gezond. Dus waarom geen soepje van maken dacht iemand ooit... We geven hem / haar geen ongelijk want het is een lekker recept

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack


Ingrediënten :

200 gram kikkererwten

1/4 theelepel gerookte paprikapoeder picante of agridulce

Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes

Spaanse amandel koekjes zijn heerlijk van smaak.


Typisch Spaans product dat vooral veel met de kerstdagen gegeten word in Spanje, maar ook de rest van het jaar heerlijk smaakt.

Ingrediënten :

250 gram amandelmeel

pasta met Gebakken knoflook

pasta met Gebakken knoflook

Pasta is ook in Spanje een veel gegeten product.

Zeer eenvoudig doch heerlijk recept is het volgende.


Kook pasta tot deze beetgaar is. vervolgens meng er enkele koffielepels gebakken knoflook en een paar flinke scheuten olijfolie virgin extra door heen.

Heerlijk eenvoudig bijgerecht.

Alioli saus met zwarte knoflook

Alioli saus met zwarte knoflook

AliOli saus met zwarte knoflook is net dat beetje anders


AliOli saus is een heerlijke en eenvoudig te maken Spaanse knoflook saus. Origineel gemaakt met ei maar er bestaan varianten gemaakt zonder ei maar met melk. Daarnaast gebruiken we hier geen gewone knoflook maar zwarte knoflook voor net dat beetje andere smaak

Ingrediënten :

100 ml Melk

200 ml Olijfolie virgin extra zachte smaak ( anders zonnebloemolie )

3 teentjes zwarte knoflook

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook

Aardappel met gebakken knoflook is zeer makkelijk te maken recept

Ingrediënten :

600 gram aardappel in partjes gesneden
500 ml water
1 laurier blad
zout
Gebakken knoflook

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas broodje

Kweepeer ham en kaas brood uit de oven


Eenvoudig en heerlijk recept met het typische Spaanse Kweepeer gelei. Makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten :

Bladerdeeg ( kant en klaar , vierkant )

Achterham

kaas

kweepeer gelei

ei

Aardappel met Pimenton

Aardappel met Pimenton

Aardappel met pimenton is een zeer eenvoudig en heerlijk gerecht

Ingrediënten :

Aardappel

Olijfolie Virgin Extra

Pimenton ( dulce of picante )

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus zonder ei

Ali Oli saus is een heerlijke en eenvoudig te maken Spaanse knoflook saus. De originele versie word gemaakt met ei maar er bestaan meerdere varianten waarvan ook deze gemaakt zonder ei maar met melk.

Ingrediënten :

100 ml Melk

Turron pudding recept

Turron pudding recept

Turron Pudding ,
( flan de turron ) is een heel gemakkelijk te maken recept met de typische Spaanse lekkernij, Turron de Jijona

Ingrediënten :

- 500 ml melk

Salmorejo uit Andalusie

Salmorejo uit Andalusie

Een van de meest typische gerechten in Andalucia is Salmorejo.

Neem een grote kom en doe daar 1 kilo tomaten in, voeg erbij 1 teentje verse knoflook ( klein gesneden ) , broodkruimels , snufje zout en een flinke scheut goede olijfolie ( niet te zuinig ). Vooral dat de olijfolie van goede kwaliteit is, is zeer van belang !! . mix dit geheel met een staafmixer zeer fijn. Zolang tot er een fijne massa overblijft. Zorg dat het geheel een dikkere massa word door er zoveel brood aan toe te voegen tot de massa een dikte heeft zoals een yoghurt of vla. Zet dit in de koeling.

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch voor semana santa

Torrijas typisch recept voor semana santa  ( de week voor Pasen )


Tijdens de Semana Santa maakt men al sinds de XV eeuw in geheel Spanje een zoetigheid die veel lijkt op wentelteefjes. Waarschijnlijk is het recept al veel ouder maar de eerste geschreven recepten stammen uit die tijd. Er bestaan vermoedens dat dit afkomstig is van de Moren. Er bestaat een zoet dat zalabiyya heet dat zeer veel lijkt op de torrijas.

Het recept is ideaal om het oud brood van de dag ervoor te gebruiken.

Ingrediënten :

Fruit recept voor kinderen

Fruit recept voor kinderen

Kleine kinderen in Spanje eten fruit. Maar hoe ?. De moeders hebben er een trucje voor :-)


Men neme fruit , melk en twee koekjes ( Thee koekjes, Maria koekjes type droog )

Bv , 1 appel, 1 peer en 1 nectarine : Voeg dit samen met half kopje melk en twee droge koekjes in de blender , mix het totdat het een gelijke massa is en klaar.

Zo eten kinderen en ook sommige papa's fruit in Spanje zonder enig probleem.