Heerlijke recepten van Spaanse voor na en bij gerechten
Rosquillas met kaas en sinaasappel
Rosquillas is een “typisch” Spaans zoet. Deze vinden hun oorsprong tot zeker in de Arabische keuken in Spanje in de X eeuw. Die zelfde Arabieren hebben het vermoedelijk al eerder gemaakt. Misschien ook wel weer gezien bij de Romeinen want ook daar zijn geschriften gevonden waar men van soortgelijke recepten spreekt. Toen was het speciaal voor de Semana Santa ( de week voor Pasen ) , vandaag de dag zie je ze het hele jaar door in heel Spanje maar speciaal met de kerstdagen gaan vele oma’s aan de slag om tig varianten te maken voor de feestdagen.
Kikkererwten , Venkel en Sinaasappel , vaak gebruikte producten in Andalucia. Deze drie passen mooi in het volgende recept.
Ingrediënten :
300 gram kikkererwten
1 grote venkel
Peper
Chilipeper
2 stuks sinaasappels
Olijfolie virgin extra
Zout
Tomatensoep is een bekend gerecht met tig varianten, zo heeft men ook in Cadiz een versie
Deze soep is makkelijk te maken en overheerlijk
Ingrediënten voor 4 personen :
500 gram tomaten
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
1 rode paprika
150 gram witbrood ( oud van gisteren... )
1 takje munt
1 liter water
Olijfolie virgin extra
zout ( het bekende snufje :- ) )
Erwten zijn bij iedereen bekend, echter dit recept is minder bekend al was het maar dat het uit de regio Malaga stamt dank zijn typische andere ingrediënten zoals amandel en knoflook.
Ingrediënten :
150 gram erwten
2 tentjes knoflook
20 amandelen
1 snee brood
Olijfolie virgin extra
1 Ei
Zout
Glas wijn , Glas water
Patatas Rebozadas is weer eens wat anders dan een gewone aardappel
Rebozar is het Spaans woord voor paneren , iets wat we met aardappel niet echt kennen. Dus waarom niet ;-) . Onderstaand recept laat een variant zien hoe het kan.
Ingrediënten :
Meer artikelen …
- saus van PX wijn
- miel de caña met rijstepap
- Mandarijnencake met chocolade
- erwten met serrano ham
- kikkererwten groentemengsel
- kikkererwten met panceta
- Spaanse saus van ñora pepers
- Muntsoep op zijn andalusisch
- Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack
- Spaanse amandel koekjes
- pasta met Gebakken knoflook
- Alioli saus met zwarte knoflook
- Aardappel met gebakken knoflook
- Kweepeer ham en kaas broodje
- Aardappel met Pimenton