Authentieke Spaanse recepten van hoofdgerechten.
Zelf thuis makkelijk te maken met een top resultaat
Varkenshaas met PX saus een heerlijk recept uit de Spaanse keuken
Reductiesaus van PX wijn
Ingrediënten:
400ml. Pedro Ximénez wijn ( Pajarete of andere PX)
1 Ui.
1 teentje knoflook
Zout en zwarte peper.
1 koffielepel Maicena.
1 Handvol rozijnen.
Bereiding :
Tonijn met Tomaat een eenvoudig doch heerlijk gerecht
Ingrediënten:
- 4 stuks tonijn filet
- Olijfolie Virgin Extra
- 5 uien
- 2 tomaten
- 1 teentje verse knoflook
- 1 pot tomaten saus
- eventueel zout
Het is een van de meest bekende typische gerechten uit de Spaanse keuken.
Er bestaan vele variaties; vaak generaties lang doorgegeven van moeder op dochter . Zo is er met kip, vis of enkel groenten. Overigens met Chorizo is niet "geaccepteerd". Dat wordt gezien zoals in Italië de pizza met ananas als absoluut not done gezien wordt ;-)
Krijg je dus Spaanse gasten weet je nu dat je absoluut geen chorizo in dit typische Spaanse gerecht moet gebruiken
Hieronder het paella recept zoals Maria het van haar moeder heeft geleerd.
Dit super heerlijke recept is een Spaans recept dat eenvoudig thuis te bereiden is.
Ingrediënten :
24 teentjes knoflook uit glas of 15 verse teentjes
olijfolie extra virgin
2 Laurierbladen , tijm en peterselie
Bloem
Pimenton ( paprikapoeder )
Huevos a la Flamenca makkelijk recept uit Spanje
Typisch Spaans gerecht dat makkelijk te maken is en heerlijk smaakt
Ingrediënten :
Olijfolie virgin extra
2 groene paprika in stukken gesneden
1 Ui , gesnipperd
2 teentjes knoflook
