Dit recept uit Andalucia is een heerlijk en eenvoudig zelf te maken.
Ingrediënten:
- 2 kipfilet
- 200 gram Bloemen Honing
- Olijfolie Virgin extra
- 150 ml Citroen sap
- 3 grote dadels van de pit ontdaan
Zelf thuis makkelijk te maken met een top resultaat
Er bestaan vele variaties; vaak generaties lang doorgegeven van moeder op dochter .
Hieronder het recept van de paella zoals Maria het van haar moeder heeft geleerd.
Ingrediënten :
Ui, knoflook, rode paprika, tomaten, zout, olijfolie, witte droge wijn, doperwten.
Bereiding :
Ingrediënten :
1 hele kip ( ongeveer 1 kilo ) of vier kipfilets
350 gram Tomaten
250 gram Uien
200 gram Champignons
100 gram Jamon Serrano
Atun encebollado ( tonijn in ui ) is een heel eenvoudig maar zeer lekker gerecht dat in het Zuiden van Spanje veel gemaakt word.
.
Ingrediënten :
Tonijn steak , Ui , Wijnazijn , Knoflook , Olijfolie Virgin Extra , 1/2 glas water , Zoete Gerookte Paprikapoeder , Gedroogde Oregano, Flor de Sal en Peper en een blaadje laurier.
Bereiding :
Tonijn is een populair ingrediënt in de Spaanse keuken en dus ook in Andalusië. Het kan dus als hoofdgerecht maar natuurlijk ook als tapa geserveerd worden
1 blik tonijn of 1 filet ( beide mogelijk )
1 ui
200 ml tomatensaus
olijfolie virgin extra
zout