Mojama recept met appel
Ingrediënten :
4 grote groene appels, in blokjes, niet geschild
1 eetl boter
1-2 citroenensap
1 teen knoflook
fijn gehakt
3-4 takjes verse koriander blad fijn gehakt
100 gr mojama in dunne plakjes
Men snijdt de mojama zeer dun. Voeg er wat (on) gezouten amandelen toe en giet er een beetje Olijf olie extra virgin over.
Zeer eenvoudig doch zeer lekkere tapa. In Spanje zelfs een exclusief product. Van de totaal productie Mojama gemaakt van tonijn wordt het grootste deel geëxporteerd naar Azië.
Ook dit is een heerlijk Spaans recept met gedroogde tonijn , mojama
Met ons recept is het makkelijk zelf te doen en maakt men eens wat anders
Ingrediënten voor een stuk of 10 bitterballen:
Mojama 2 x snee van ongeveer 5 mm dik
50 gram Roomboter
Spaanse Olijfolie virgin extra
1 kleine Ui
Meel ( 4 eetlepels )
Voorgerecht:
Ingrediënten:
36 kerst tomaatjes
5 groene paprika’s
3 rode uien
¾ bos verse blad peterselie
100 gram mojama.
200 gram geroosterd brood
1 tomaat
Olijfolie Virgin extra
Peterselie
Ingrediënten :
100 gram fijn gesneden groene paprika
100 gram dun gesneden mojama.
Gekookte rijst ( geschikt voor Sushi )
Wakame zeewier
Bereiding :
Leg op de Wakame de Rijst , paprika en mojama. Rol de Wakame op. Vervolgens snij de rol Wakame in kleine delen en klaar !
Mojama
Olijfolie virgin extra
Hard gekookt ei
Stokbrood
500 gram rode vleestomaten
1 teen knoflook zonder groeipunt
wijnazijn
Flor de sal
Ingrediënten :
• Mojama
• stukjes stokbrood
• Verse Kaas
• Kwartel eitjes
• Olijfolie Virgin extra en Tomaat
• Zwarte Peper
Men neme zeer dun gesneden Mojama en legt die op een bord, daarbij dun gesneden peer. Het geheel besprenkelen we dan met oregano en dan als laatste heerlijke olijfolie virgin extra. Klaar !!! Eet smakelijk
Met dank aan onze leverancier voor het recept