De grootste verzameling Nederlandstalige Recepten met de Spaanse delicatesse Mojama

Mojama met appel

Mojama met appel

Mojama recept met appel


Ingrediënten :

4 grote groene appels, in blokjes, niet geschild

1 eetl boter

1-2 citroenensap

1 teen knoflook

fijn gehakt

3-4 takjes verse koriander blad fijn gehakt

100 gr mojama  in dunne plakjes

Mojama met amandelen

Mojama met amandelen

Mojama met amandelen is de meest typische tapa


Men snijdt de mojama zeer dun. Voeg er wat (on) gezouten amandelen toe en giet er een beetje Olijf olie extra virgin over.

Zeer eenvoudig doch zeer lekkere tapa. In Spanje zelfs een exclusief product. Van de totaal productie Mojama gemaakt van tonijn wordt het grootste deel geëxporteerd naar Azië.

Ook dit is een heerlijk Spaans recept met gedroogde tonijn , mojama

Mojama en Ananas

Mojama en Ananas

Mojama met gekarameliseerde Ananas en Yoghurt saus

Ingrediënten :

-Mojama

-Ananas

-Yoghurt

-koffielepel suiker

-30 gram goede boter

- Rum

Mojama Bitterballen

Mojama Bitterballen

Bitterballen zelf maken maar dan met een mooi Spaans ingrediënt de Mojama.


Met ons recept is het makkelijk zelf te doen en maakt men eens wat anders 

Ingrediënten voor een stuk of 10 bitterballen:

Mojama  2 x snee van ongeveer 5 mm dik

50 gram Roomboter

Spaanse Olijfolie virgin extra

1 kleine Ui

Meel ( 4 eetlepels ) 

cracker met Mojama en olijvensaus

cracker met Mojama en olijvensaus

Heerlijk en eenvoudig te maken is deze Spaanse tapa en / of voorgerecht met Mojama

Ingrediënten :  

Crackers / toast 

Mojama Calidad extra

Spaanse Olijfolie virgin extra

kappertjes

Aloreña olijven

Tomaat

Pijnboompitten

Citroen

Ansjovis

Bieslook ( optie ) 

Bereiding : 

Brood met tomaat en Mojama

recept met gedroogde tonijn , mojama en Brood.

Voorgerecht:

Ingrediënten:

36 kerst tomaatjes

5 groene paprika’s

3 rode uien

¾ bos verse blad peterselie

Mojama recept met kapperappeltjes

Mojama recept met kapperappeltjes

Mojama recept met kapper appeltjes


Ingrediënten:

200 gr bladsla (evt gemengd met wat rucola of zo)

225 gr piquillo pepers, gemarineerd

100 gr mojama (28 dunne plakjes )

20 kapper appeltjes - of een handvol kappertjes

½ bosje verse peterselie, grof gehakt

1 citroen, in vieren

peper & zout

Mojama recept met paprika

Mojama recept met paprika

Mojama recept met paprika


Ingrediënten


* 200 gram  Geroosterde Rode paprika

* 100 gram mojama de atún, zeer dun gesneden

* Een klein beetje olijfolie virgin extra

Bereiding

Toast met Mojama en Tomaat

Toast met Mojama en Tomaat

Toast met Mojama en Tomaat

Ingrediënten :

- 4 stukjes geroosterd brood

- ½ tomaat

- 4 sneetjes mojama

- Olijfolie Virgin extra

Bereiding :

Mojama, paprika en kaas

Mojama, paprika en kaas

Mojama recept met paprika en kaas

Ingrediënten :

- geroosterde rode paprika

- sneetjes Mojama

- kleine porties witte verse kaas

- Olijfolie virgin extra

Toast met Mojama

Toast met Mojama recept , eenvoudig en heerlijk


Ingrediënten:

100 gram mojama.
200 gram geroosterd brood
1 tomaat
Olijfolie Virgin extra
Peterselie

Bereiding:

Sushi met Mojama

Sushi recept met Mojama


Ingrediënten :

100 gram fijn gesneden groene paprika
100 gram dun gesneden mojama.
Gekookte rijst ( geschikt voor Sushi )
Wakame zeewier

Bereiding :

Leg op de Wakame de Rijst , paprika en mojama. Rol de Wakame op. Vervolgens snij de rol Wakame in kleine delen en klaar !

Toast met Mojama en salmorejo cordobés

Toast met Mojama en salmorejo cordobés

Ingrediënten :

Mojama

Olijfolie virgin extra
Hard gekookt ei
Stokbrood
500 gram rode vleestomaten
1 teen knoflook zonder groeipunt
wijnazijn
Flor de sal

pinxto met Mojama

Deze heerlijke Pinxto waarbij men Mojama gebruikt is zelf heel eenvoudig te maken. 


Ingrediënten :

• Mojama 
• stukjes stokbrood 
• Verse Kaas 
• Kwartel eitjes 
• Olijfolie Virgin extra en Tomaat 
• Zwarte Peper

Mojama en Peer

Mojama en Peer recept

Wederom een eenvoudige doch lekker combinatie is Mojama met Peer.



Men neme zeer dun gesneden Mojama en legt die op een bord, daarbij dun gesneden peer. Het geheel besprenkelen we dan met oregano en dan als laatste heerlijke olijfolie virgin extra. Klaar !!! Eet smakelijk

Met dank aan onze leverancier voor het recept