Spaanse Tapas zijn zeer geliefd in Andalucia ,klein en zeer gevarieerd
Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.
Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo
Heerlijk van smaak en makkelijk te maken
Ingrediënten :
500 gram gemengd gehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook
Eten jullie wel eens friet en hebben jullie aan het eind nog over? .
Niet weggooien !! Dat is zonde, snij die friet dezelfde dag/avond nog in kleine stukjes, fruit dan....
Ingrediënten :
een halve zak friet die men niet meer op krijgt en normaal weggooit
1 ui
2 teentjes knoflook
Olijfolie Virgin extra
3 eieren ( geklutst )
Gebrande amandelen , lekker door zijn eenvoud
Heel lekker zijn gebrande amandelen , zelf gemaakt nog lekkerder. doe in een pannetje een beetje olijfolie virgin extra , verwarm deze olie en leg er dan een aantal witte amandelen in. Laat al roerende de amandelen bruin worden.
Ensaladilla rusa is een van de meest voorkomende Spaanse tapas.
Deze vind zijn oorsprong daadwerkelijk in Rusland. In 1860 werd dit bedacht door de chef-kok van een restaurant in Moskou. vandaar dus de naam. Het gerecht reisde zo door Europa en kwam dus ook in Spanje terecht. Er bestaan duizenden varianten dus HET recept omschrijven is moeilijk, met ons recept maak je zelf een basis versie die je naar eigen keuze kunt uitbreiden , aanpassen.
carne en Salsa , Spaans recept voor 4 personen.
Makkelijk te maken en met een lekker resultaat
Ingrediënten :
2 grote runder braadlappen
Voor de Saus :
Ingrediënten :
Biefstuk 1,5 kilo
PX wijn 200 ml
1 grote ui
400 gram Spaanse tomatensaus
2 blaadjes laurier
Dit recept uit Andalusië met groene asperges is wederom zeer lekker en vooral heel makkelijk te maken. Succes verzekerd.
Ingrediënten :
2 teentjes knoflook
1 grote snee brood
Albondigas is een van de meeste gegeten Tapas , er bestaan meerdere varianten
Zo is deze versie in de "Cadiz" stijl. Heerlijk en lekker anders. Makkelijk recept
Ingrediënten :
500 gram gehakt
1 ei
2 ui
3 teentjes knoflook
Een veel voorkomende tapa is de Carne con Tomate , oftewel Vlees met tomaat ( saus )
Dit is een heel eenvoudig en smaakvolle typische Tapa uit Andalusië.
Ingrediënten :
Kilo rundvlees in blokjes gesneden.
4 teentjes knoflook
Fruit 1 á 2 teentjes knoflook in olijfolie virgin extra en bak enkele champignons hierin, voeg op het einde een beetje peterselie toe en dien dit op met wat picos of een cracker.
Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-)
Wederom lekker makkelijk thuis te maken.
Eet smakelijk.
Tapa Filetito met mojo picon
Men neme een klein broodje ( +/- 10 cm ). Dit broodje doet men kort in de grill, besprenkel het daarna met een beetje Spaanse olijfolie virgin extra en een beetje zout.
Hak knoflook ( veel !! ) fijn en fruit dit in olijfolie.Doe er dan twee koffielepels Gamba's Pil Pil kruiden in de olie en meng even goed om er vervolgens de garnalen er aan toe te voegen.
Laat dit een tijdje bakken en Klaar is de tapa !!
Dit is een super eenvoudige tapa.
Maak een Spaanse omelet (zie recept elders op deze site), bak wat spek en snij een tomaat in kleine schijfjes.
Snij een klein stukje van de tortilla, leg er een stukje tomaat op met daarop een stukje spek. Prik een stokje erdoor en de tapa is klaar! Neem nu een drankje en genieten maar!
Toast met Melva (makreel)
Ingrediënten (voor 6 stuks):
- Een blikje melva in olijfolie.
- Stokbrood.
- 3 puntpaprika’s (pimiento de piquillo).
- 6 olijven gevuld met ansjovis.
- Wijnazijn.
Bereiding:
- Snij het stokbrood in tweeën, deel het in 6 stukken en rooster ze aan beide kanten in de gril of toaster.
- Verdeel de melva de almadraba over de 6 stukjes brood.
- Leg op elk stukje brood enkele stukjes puntpaprika (pimiento de piquillo).
- Verdeel een theelepel azijn over elk stukje brood.
- Gebruik een olijf als decoratie.
Een banderilla is een eenvoudige tapa die vaak bij een drankje wordt geserveerd.
En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.
Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op en nog vanalles wat U net heeft, en klaar....
Snel te maken bij onverwachts bezoek!