Spaanse gehaktballetjes met carne de membrillo
Heerlijk van smaak en makkelijk te maken
Ingrediënten :
500 gram gemengd gehakt
2 eieren
2 teentjes knoflook
Lekker als tussendoortje maar ook als "overlever" tot aan de maaltijd. Onderstaand vindt U een lijst met originele echte Spaanse Tapas recepten. Lekker makkelijk thuis te maken en overheerlijk en vooral Origineel uit Andalusië. Hiermee maakt U zelf de mooiste en lekkerste tapas.
Niet weggooien !! Dat is zonde, snij die friet dezelfde dag/avond nog in kleine stukjes, fruit dan....
Ingrediënten :
een halve zak friet die men niet meer op krijgt en normaal weggooit
1 ui
2 teentjes knoflook
Olijfolie Virgin extra
3 eieren ( geklutst )
Deze vind zijn oorsprong daadwerkelijk in Rusland. In 1860 werd dit bedacht door de chef-kok van een restaurant in Moskou. vandaar dus de naam. Het gerecht reisde zo door Europa en kwam dus ook in Spanje terecht. Er bestaan duizenden varianten dus HET recept omschrijven is moeilijk, met ons recept maak je zelf een basis versie die je naar eigen keuze kunt uitbreiden , aanpassen.
Ingrediënten :
Biefstuk 1,5 kilo
PX wijn 200 ml
1 grote ui
400 gram Spaanse tomatensaus
2 blaadjes laurier
2 teentjes knoflook
1 grote snee brood
Klaar is uw Spaanse originele tapa, we kunnen het niet moeilijker maken ;-)
Wederom lekker makkelijk thuis te maken.
Eet smakelijk.
Maak een Spaanse omelet (zie recept elders op deze site), bak wat spek en snij een tomaat in kleine schijfjes.
Snij een klein stukje van de tortilla, leg er een stukje tomaat op met daarop een stukje spek. Prik een stokje erdoor en de tapa is klaar! Neem nu een drankje en genieten maar!
- Een blikje melva in olijfolie.
- Stokbrood.
- 3 puntpaprika’s (pimiento de piquillo).
- 6 olijven gevuld met ansjovis.
- Wijnazijn.
- Snij het stokbrood in tweeën, deel het in 6 stukken en rooster ze aan beide kanten in de gril of toaster.
- Verdeel de melva de almadraba over de 6 stukjes brood.
- Leg op elk stukje brood enkele stukjes puntpaprika (pimiento de piquillo).
- Verdeel een theelepel azijn over elk stukje brood.
- Gebruik een olijf als decoratie.
En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.
Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op en nog vanalles wat U net heeft, en klaar....
Snel te maken bij onverwachts bezoek!